Туреччина готова відправити війська до Лівії, – Ердоган

 

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про готовність відправити турецькі війська до Лівії для підтримки уряду національної згоди під керівництвом прем’єр-міністра Лівії Фаїза Сараджа.

“Якщо влада Лівії звернеться з подібним проханням до Анкари, ми відправимо необхідну кількість військ”, – цитує Ердогана агентство Anadolu.

Напередодні Туреччина і Лівія підписали розширену угоду про військове співробітництво. Ердоган повідомив, що військова угода надала Туреччині право розміщувати війська в Лівії, якщо про це попросить уряд Тріполі. За його словами, відправка турецького контингенту в Лівію не порушить ембарго ООН на постачання зброї.

Як писала “Новинарня“, нещодавно до Лівії прибули близько 200 російських найманців, зокрема кілька досвідчених снайперів.
На початку квітня лідер військових формувань, які базуються на сході Лівії, генерал Халіфа Хафтар оголосив про початок наступальної операції з метою встановлення контролю над столицею країни Тріполі та повалення уряду Фаїза Сараджема. Участь у цьому бере також щонайменше сотня російських найманців.

Читайте також:
США звинувачують військових РФ у дестабілізації ситуації в Лівії. Перша офіційна заява

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна