США звинувачують військових РФ у дестабілізації ситуації в Лівії. Перша офіційна заява

 

Присутність російських військ у Лівії дестабілізує цю країну і підвищує ймовірність “масштабних жертв серед мирного населення”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 26 листопада, заявив помічник держсекретаря США з близькосхідних справ Дейвід Шенкер, передає “Радіо Свобода”.

За словами Шенкера, Росія надіслала до Сирії значний військовий контингент, який підтримує так звану Лівійську національну армію, очолювану Халіфою Хафтаром. Угруповання Хафтара з квітня нинішнього року веде наступ на лівійську столицю Тріполі, що перебуває під контролем визнаного ООН уряду національної згоди.

Як повідомляє CNN, це перша офіційна американська заява про наявність у Лівії російських регулярних військових формувань.

Досі американські представники вказували на присутність у цій країні кількох сотень російських найманців з так званої “приватної військової компанії Вагнера”. Кілька днів тому в Лівії побувала офіційна американська делегація, очолювана заступником радника президента з національної безпеки Вікторією Коатс.

Вона висловила “занепокоєння з приводу експлуатації Росією лівійського конфлікту”.

Читайте також:
У Лівію прибули російські літаки і снайпери “ПВК Вагнера”, – NYT

У Лівії розстріляли український Іл-76ТД з гуманітарною допомогою: де тут вуха Росії

У Лівії затримали двох росіян, які втручалися у вибори

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна