“Завжди буде різниця”: у Києві пройшов смолоскипний марш на честь 111-річчя Бандери. ФОТО

 

У смолоскипній ході на честь 111-річчя Степана Бандери в Києві взяли участь близько тисячі людей, порушень не зафіксовано.

Про це ввечері в середу, 1 січня, повідомила пресслужба поліції Києва.

В ГУ НП столиці зазначили, що громадську безпеку та порядок під час заходу забезпечували 250 правоохоронців.

Традиційна смолоскипна хода на честь дня народження голови проводу ОУН (революційної) Степана Бандери почалася о 18:00. Її учасники зібралися в парку імені Тараса Шевченка і пройшли маршем до Хрещатика й Майдану Незалежності.

Активісти тримали банери з портретами Бандери, транспаранти, прапори, скандували: “Слава Україні! Героям Слава!”, “Слава нації! Смерть ворогам!”, “Україна – понад усе!” тощо.

Ходу супроводжували барабанщики.

На одному з плакатів Степан Бандера був зображений на тлі Кремля, що палахкотить.

На будівлі Київради було вивішено портрет Степана Бандери – як у час Революції Гідності. Учасники маршу розгорнули біля КМДА величезний синьо-жовтий прапор.

У маніфестації, організованій ВО “Свобода”, взяли участь члени й прихильники “Правого сектора” та інших націоналістичних організацій.

Голова столичної міської організації ВО “Свобода” Петро Кузик після маршу заявив: “Кияни вийшли і показали, що їм є різниця, чи українські герої чи будь-які герої. Ми гарно почали рік і цей рік стане роком перемог!”

Олег Тягнибок

Лідер “Свободи” Олег Тягнибок, маючи на увазі новорічну промову президента Володимира Зеленського, наголосив: “Завжди буде різниця, бандерівець ти чи малорос”.

“Москва назвала нас «бандерівцями», як раніше – «мазепинцями» і «петлюрівцями», але ми сприймаємо це звання, мов найвищу похвалу. І вбивство Бандери московським найманцем – це злочин, про який пам’ятають українці. І ще помстяться кривавій Москві, яка повинна бути знищена як ворожа для всього світу імперія”, – ідеться в заяві Тягнибока, яку поширила партійна пресслужба.

“Бандера не лише аналізував сучасне йому становище, а й прогнозував ті виклики, перед якими Україна стоїть і досі. Ось що можна знайти у «Перспективах української революції»: «Чинники, які кермують політикою західніх держав, а головно США, Великобританією і Францією, мають засадничо інші цілі супроти СССР і наших народів, ніж ті, до яких змагає наша боротьба – до розвалу й розподілу російської імперії, СССР, і до побудови національних держав…» І хіба поведінка Заходу після Другої світової не нагадує про «нормандські формати»?.. Замість концентрації зусиль на підтримці поневолених Москвою народів, що страждають від асиміляційної політики Кремля, соціального гноблення, українські президенти, мов по свячену воду, вдаються до Берліна та Парижа, де майже офіційно домінує ідея примирення з Москвою, ідея нової «розрядки»”, – заявив лідер ВО “Свобода”.

“Бандера – це не забронзовілий ідол, а немеркнучий дороговказ. Бо ж більшість завдань, поставлених ним, ми так і не довели до кінця. Тому згадуємо величну особу Провідника, вчимось у нього і продовжуємо боротьбу!” – ідеться в заяві лідера “Свободи”.

Фото: ВО “Свобода”

Марші на честь 111-ї річниці від дня народження лідера Організації українських націоналістів (революційної), символа українського спротиву Степана Бандери 1 січня пройшли в Полтаві, Рівному, інших містах України.
У Львові на площі Михайла Кропивницького біля пам’ятника Степану Бандері також відбулося віче, під час якого львів’яни поклали квіти до пам’ятника голові проводу ОУН, виконали державний гімн та молитву за Україну.

Читайте також:
Ставлення до постатей Бандери і Шухевича українці мають формувати самі, – голова УІНП Дробович

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна