“Хто я?”: Зеленський у новорічному привітанні назвав національну ідею українців на 2020 рік

 

Президент Володимир Зеленський побажав у новому 2020 році поважати одне одного, бути здоровими, мати достаток і жити в мирі.

Як передає “Новинарня“, привітання глави держави транслював сайт президента.

Зеленський у новорічному вітанні не підбивав підсумки року, а звернувся до українців разом із зірками шоу-бізнесу, спорту та політиками з проханням відповісти самим собі на питання “хто я?” і згадати моменти, які нас об’єднують.

“Зазвичай у Новорічному привітанні президенти розповідають нам про зростання ВВП, падіння інфляції, імплементацію, диверсифікацію та інші малозрозумілі терміни. Одним словом – переконують, що насправді ми почали жити краще, просто поки що цього не помітили. І тому часто під час звернення президента ми вимикаємо звук. Чекаємо поки він закінчить свою казку, щоби нарешті перейти до шампанського, канапок зі шпротами та олів’є”, – сказав  Зеленський.

Він додав, що його вітання буде інакшим, та закликав кожного чесно відповісти самому собі на важливе питання: “Хто я”?

“У нашому паспорті не вказано правильний чи неправильний українець. Немає рядка: “патріот”, “малорос”, “ватник” чи “бандерівець”. Там написано: громадянин України. Який має права та обов’язки. Ми з вами дуже різні. Так, хто ж ми? 73 відсотки, які обрали президента? 25, які його не сприймають? Чи ті, хто не ходив на вибори? Ті, хто відзначає Різдво 25 грудня, чи ті, хто 7 січня?.. Як же нам таким різним жити далі разом? Відгородитись величезним парканом?”, – запитав Зеленський.

Президент закликав українців вчитися бути єдиною країною щодня та жити у повазі один до одного заради майбутнього.

“У нашій історії чимало епізодів, які нас об’єднують. Та ми навчилися бути єдиною країною епізодично. У новому році нам треба бути єдиною країною кожного дня. Це має стати нашою національною ідеєю”, – закликав Володимир Зеленський.

При цьому президент висловлювався кримськотатарською, угорською та російською мовами.

У новорічному привітанні також узяли участь президент Леонід Кравчук, перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук та прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Крім того, у відеоролику знялися відомі українці: Олег Вінник, Олександр Усик, Марія Єфросиніна, Дзідзьо, Ніна Матвієнко, Монатік, Тіна Кароль, Потап, Сергій Бубка, Джамала, Ольга Полякова, артисти “Кварталу 95”.

“Зіркові” учасники передали привітання з Новим роком з різних регіонів України, побажавши всім миру.

Насамкінець президент спільно з відомими українцями відрахували останні десять секунд перед настанням 2020 року.

Читайте також:
Зеленський подзвонив Путіну: полонені, газ, привітання з Новим роком

“Швидко ви, хлопці, біжите до прірви”: Казанжи про політику нової влади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна