Зеленський подзвонив Путіну: полонені, газ, привітання з Новим роком

 

Відбулася телефонна розмова президента України Володимира Зеленського з президентом РФ Володимиром Путіним.

Як передає “Новинарня“, про це у вівторок, 31 грудня, повідомили пресслужба Банкової у ФБ та сайт Кремля. У Путіна зазначили, що зв’язок відбувся “з ініціативи української сторони”.

“Очільники держав привітали один одного з прийдешніми святами та проведеним взаємним звільненням утримуваних осіб, що відбулося 29 грудня. Також сторони привітали укладення контракту на транзит російського газу територією України, підписаного напередодні”, – ідеться в повідомленні ОП.

“Під час розмови очільники держав також домовилися негайно перейти до узгодження списків для звільнення українців, серед іншого і кримчан, які перебувають в Криму та на території Росії, і росіян, утримуваних в Україні.
Сторони висловили надію на те, що повне припинення вогню вздовж лінії розмежування на Донбасі розпочнеться найближчим часом”, – зазначили з боку Зеленського.

З боку Путіна сказано: “…Підкреслена важливість укладеної напередодні «пакетної» угоди, яка передбачає продовження з 1 січня 2020 року безперебійного транзиту російського газу до Європи через територію України. Відзначено конструктивний характер минулих переговорів, підсумки яких створюють сприятливу атмосферу для розв’язання інших двосторонніх проблем.
Дана позитивна оцінка проведеним 29 грудня між Києвом і Донбасом обміну утримуваних осіб за принципом «всіх встановлених на всіх встановлених». Констатовано, що це йде в руслі домовленостей, досягнутих на саміті «нормандської четвірки» в Парижі 9 грудня, сприяє зміцненню взаємної довіри. Акцентована на необхідності продовження послідовної реалізації мінського «Комплексу заходів» сторонами внутрішньоукраїнського конфлікту (так у кремлівському оригіналі – “Н”)“.

“Президенти обмінялися привітаннями з нагоди Нового року. Висловилися за розвиток російсько-українських відносин у 2020 році”, – констатували також у Кремлі.

Читайте також:
“Вперше за шість років”: пропагандистський телеканал РФ показав інтерв’ю із Зеленським

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна