Міноборони уклало другий контракт на постачання “Джавелінів”

 

У Міністерстві оборони України уклали контракти на постачання другої партії ПТРК “Javelin” виробництва США. 

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 26 грудня, сказав заступник Міністра оборони України Анатолій Петренко під час брифінгу щодо Державного оборонного замовлення та оборонних закупівель для потреб українського війська.

Зазначається, що протягом IV кварталу за рахунок зосередження ресурсів, Міноборони України вдалося укласти контракти на постачання другої партії протитанкових ракетних комплексів “Javelin” виробництва США.

“Ми також замовляємо аналогічні ракетні комплекси нашого національного виробника. Маємо декілька станцій артилерійської розвідки, близько 100 броньованих автомобілів різного типу і бронемашин, декілька літаків. Говорячи декілька, я маю на увазі ресурс IV кварталу. Ми продовжуємо рухатися у напрямку забезпечення військ станціями радіоелектронної боротьби та радіоелектронної розвідки”, — зазначив Анатолій Петренко.

За його словами, у цьому році Міністерством оборони було реалізовано три контракти.

“Два контракти з Урядом США за програмою закордонних військових продажів, а також один контракт з Агенцією НАТО з підтримки і постачання. Це дозволяє нам використовувати всі ресурси, які існують на ринку озброєння — державні національні, недержавні національні, а також закордонні виробники і постачальники”, – додав він.

Заступник Міністра оборони України також наголосив, що оборонне відомство нарощує темпи постачання у війська саме сучасних і нових зразків озброєння та військової техніки.

“Звичайно, що потрібно підтримувати технічну здатність того, що ми маємо, але важливо рухатися в ногу з технологічним процесом. Тож у війська у 2019 році надійшла значна кількість різних типів озброєння та військової техніки, які є новими. Зверну вашу увагу, що тепер на озброєнні є безпілотний літальний апарат оперативного радіусу дії, який може застосовуватися в ударному варіанті. Ми маємо на озброєнні автоматизований комплекс управління артилерією, також є радіолокаційна станція для здійснення контрбатарейної боротьби — це все те, що було здійснено у рамках державного оборонного замовлення всіма учасниками процесу — це замовники, виробники і це експлуатанти”, — поінформував Анатолій Петренко.

Читайте також:
“Іще більше Джавелінів”: Україна почне переговори зі США щодо нової партії озброєння

Як інформувала “Новинарня“, 23 грудня 2017 року представниця Держдепартаменту США Гедер Науерт заявила, що Сполучені Штати нададуть Україні летальне оборонне озброєння для того, щоб допомогти їй захистити свій суверенітет і територіальну цілісність, стримати подальшу агресію РФ. Вона наголосила, що допомога Україні має винятково оборонний характер.

Того ж дня телеканал ABC з посиланням на джерела в Держдепі повідомив, що йдеться, в тому числі, про 210 протитанкових ракет Javelin і 35 пускових установок, загальна сума поставок оцінюється в 47 мільйонів доларів.

Це була перша поставка “Джавелінів” зі США. Ця партія прийшла в Україну у квітні 2018 року.

Після отримання Збройними силами України американських ПТРК різко скоротилася активність російських танків у зоні АТО/ООС.

Читайте також:
США не дозволять Україні відправляти надані “Джавеліни” в зону АТО,
щоб не дісталися бойовикам, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна