Росіяни зімітували атаку на американський есмінець USS Ross перед заходом в Одесу, – ПС

 

Військово-космічні сили Росії в Чорному морі зімітували атаку на американський ракетний есмінець “USS Ross”, який прибув до порту Одеси.

Про це 24 грудня повідомила пресслужба командування Повітряних сил ЗС України.

За даними ПС ЗСУ, тренувальна атака росіян на есмінець ВМС США була зафіксована в понеділок, 23 грудня.

“23 грудня пара фронтових бомбардувальників Су-24М, під прикриттям винищувачів Су-27 (Су-30) військово-космічних сил Російської Федерації в акваторії Чорного моря зімітували ракетний удар по надводній цілі. А ціль, за даними розвідки, – ракетний есмінець Сполучених Штатів Америки “Ross”, який прямував до порту Одеса. Літаки здійснили маневр, типовий для авіаційного удару крилатими ракетами, й повернулись на аеродром базування”, – Ідеться в повідомленні ПС.

У Повітряних силах ЗСУ зазначили, що на тлі політичної кризи в Європі, військової агресії РФ на Донбасі та в Криму “брязкання зброєю та демонстрація сили стали вже звичним методом впливу Росії на західні країни, зокрема й ті, що запровадили проти РФ санкції”.

У пресслужбі ПС ЗСУ також наголосили, що Росія фактично “приватизувала” акваторію Чорного та Азовського морів, щомісяця резервуючи нові райони для військових навчань, що максимально ускладнює прохід торговельних суден в обох морях, особливо через Керченську протоку.

Як інформувала “Новинарня“, американський ракетний есмінець USS Ross DDG71 зайшов в Одеський морський порт у вівторок, 24 грудня.
Цей корабель у 2016 році брав участь у міжнародних навчаннях “Сі Бріз”, а 2017 року завдавав удару по Сирії крилатими ракетами “Томагавк”.

Читайте також:
У Росії впав перший серійний Су-57

Російські літаки на Балтиці двічі імітували атаку на есмінець ВМС США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна