Російські літаки на Балтиці двічі імітували атаку на есмінець ВМС США

 

Російські військові літаки двічі небезпечно наближалися до есмінця ВМС США “Дональд Кук” в Балтійському морі, передає Reuters з посиланням на американське військове начальство.

Найбільш помітний інцидент стався ввечері у вівторок, 12 квітня. Російські літаки двічі облітали ракетний есмінець “Дональд Кук”, який перебував у міжнародних водах Балтійського моря.
Подібний інцидент стався 11 квітня, але тоді російський літак пролетів “на більш прийнятній відстані”.

Маневр російських літаків описано як “захід на атаку з бриючого польоту”. Зброї на борту літаків не було, але літак спікірував над палубою есмінця, імітуючи атаку в її завершальній стадії.

За словами іншого чиновника, над есмінцем “Дональд Кук” пролетіли російський бомбардувальник Су-24 і вертоліт Ка-27 (класифікація НАТО – Helix).

У момент інциденту на борту “Дональда Кука” перебував польський вертоліт. Він був змушений припинити польоти через небезпечну близькість російських літаків.

В американських військових колах не виключають, що таким чином міноборони Росії хотіло “подати сигнал Польщі”.

Читайте також:
У Сирії вночі “завалили” російського “Нічного мисливця”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна