До Одеси прибув американський ракетний есмінець “Росс”

 

Американський ракетний есмінець USS Ross DDG71 зайшов в одеський морський порт.

Про це у вівторок, 24 грудня, повідомляє видання “Думська”.

О 10:00 есмінець був пришвартований до причалу 1-К, що на Карантинному молу. Незважаючи на туманну погоду, операція швартування пройшла успішно.

Це тридцятий захід військового корабля НАТО в Чорне море цьогоріч.

Есмінець ВМС США зайшов у Чорне море 15 грудня. Корабель в 2016 році разом з десантним судном LSD41 “Вітбі Айленд” брав участь у міжнародних навчаннях “СіБріз-2016”.

“Росс” належить до ранньої версії кораблів типу “Арлі Бйорк”, побудований на верфі Ingalls Shipbuilding. Був спущений на воду в березні 1996 року і приписаний до морської бази “Норфолк” у Вірджинії. “Росс” назвали на честь капітана Дональда К. Росса, нагородженого Медаллю Пошани за виявлений героїзм під час атаки японців на “Перл-Харбор”.

Довжина корабля – 154 м, ширина – 20 м, осадка судна – 9,3 (із підводною гідроакустичною станцією). Повна водотоннажність – 8775 тонн, екіпаж – 337 людей. Оснащений різноманітним артилерійським і ракетним озброєнням, зокрема протикорабельними ракетами “Гарпун”, має 90 шахтних пускових установок для запуску крилатих ракет “Томагавк” та ін.

Як писала “Новинарня“, нещодавно у Чорному морі перекинувся корабель із понад 14 тисячами овець на борту.

Читайте також:
“Траур – просто показуха”: в Одесі у день жалоби виступив виконавець із РФ Морґенштерн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна