Урядова комісія назвала причини пожежі в одеському коледжі, що забрала 16 життів

 

Пожежа в одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу сталася через займання побутового електричного обладнання на третьому поверсі.

Про такі висновки урядової комісії повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук у своєму каналі в Telegram у суботу, 21 грудня.

Згідно з висновками комісії, пожежа поширилася з третього поверху, при цьому люди не могли евакуюватися, бо один із виходів був зачинений.

“Основними причинами є недбале ставлення керівництва та персоналу коледжу до протипожежної безпеки. Безпосередні причини та винуватців трагедії визначить суд”, – написав Гончарук.

Прем’єр наголосив, що уряд посилить відповідальність за порушення пожежної безпеки, запровадить добровільне страхування цивільно-правової відповідальності, а також перевірить всі будівлі.

За його словами, вже звільнено керівника Головного управління ДСНС в Одеській області Віктора Федорчака та його заступника Михайла Вовка.

У п’ятницю було призначено нового очільника Головного управління ДСНС – Вадима Шулюка.

Читайте також:
Суд відправив під домашній арешт директорку одеського коледжу

Як писала “Новинарня“, пожежа в будівлі коледжу економіки та права в Одесі спалахнула 4 грудня приблизно о 10-й годині. Підрозділи ДСНС врятували та евакуювали 40 осіб. Після пожежі повідомлялося про 15 зниклих безвісти.

За підсумками пошуково-рятувальних робіт стало відомо про 16 загиблих, із яких один – працівник ДСНС.

Кабінет Міністрів створив комісію з розслідування причин пожежі.

У зв’язку з пожежею в одеському коледжі 8 грудня в Україні було оголошено день жалоби.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються три версії виникнення займання: підпал, аварійна робота електрообладнання та необережне поводження з вогнем.

10 грудня директору коледжу Любові Кочерзі оголосили про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Читайте також:
“Вважаю це аморальним”: репер Ярмак скасував концерт в Одесі через трагедію на пожежі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна