Обмін полоненими відбудеться до кінця року, – адвокат Рибін

 

Обмін полоненими між Росією/ОРДЛО й Україною відбудеться до кінця 2019 року.

Про це заявив адвокат Валентин Рибін у коментарі “РИА Новости Крым” 21 грудня.

Київський адвокат Рибін, відомий захистом сепаратистів, бойовиків та російських найманців, заявив, що йому відома точна дата обміну і конкретна кількість людей, які будуть передані сторонами, однак адвокат “не може повідомити цю інформацію”.

При цьому Рибін підтвердив, що сам обмін відбудеться до кінця року.

“Можу тільки сказати, що ми сподіваємося на те, що всі полонені якомога швидше повернуться додому до своїх родин”, – сказав Рибін.

Раніше російське видання “Коммерсант” повідомляло, що близько 40 осіб, яких Київ планував передати сепаратистам “ДНР/ЛНР” у рамках обміну утримуваними особами, відмовилися брати участь в процесі обміну. За даними ЗМІ, деякі з полонених не хочуть їхати в Донецьк і Луганськ, деякі пояснювали своє бажання залишитися на підконтрольній території України тим, що їм простіше відбути тюремний термін і погасити судимість.

Як інформувала “Новинарня“, обмін полоненими між Україною й Росією/ОРДЛО за формулою “всіх на всіх” (для початку – “всіх встановлених на всіх встановлених”) до кінця 2019 року був погоджений на саміті “нормандської четвірки” в Парижі 9 грудня.
Однак на переговорах ТКГ в Мінську 18 грудня сторонам не вдалося досягти згоди щодо втілення такого обміну.
Представник України в ТКГ Леонід Кучма висловлював сподівання, що переговори будуть продовжені на скайп-конференції 20 грудня. Того дня прессекретарка Кучми Дарка Оліфер повідомила, що “на продовження роботи зі звільнення осіб, які утримуються в ОРДЛО, відеоконференцію Тристоронньої контактної групи призначено на понеділок, 23 грудня 2019 року”.

Читайте також:
Суд звільнив з-під арешту колишнього “беркутівця”

“Шанс на обмін полоненими залишається, Росія повинна вплинути на сепаратистів”, – посол Франції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна