Обмін полоненими: 20 грудня ТКГ проведе скайп-конференцію

 

Переговори про обмін полоненими у рамках Тристоронньої контактної групи тривають, 20 грудня сторони спробують провести скайп-конференцію.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 19 грудня, заявив  представник України в ТКГ Леонід Кучма.

“Напередодні була дуже тривала зустріч. Нам би хотілось мати результати набагато кращі, ніж маємо. Але, з урахуванням зустрічі лідерів Франції, Німеччини, РФ і президента Зеленського в Парижі, серед усіх проблем ситуації на Донбасі вчора на першому місці для нас були питання безпеки і проблема звільнення незаконно затриманих осіб. Нам не вдалося досягти того, чого хотілося”, – сказав Кучма в коментарі, поширеному його речницею Даркою Оліфер.

“Ми сьогодні зустрілись у президента, поговорили про результати, щойно я переговорив і з Гризловим (представник Росії в Тристоронній контактній групі Борис Гризлов – ред.). Треба все-таки спробувати завтра, не відкладаючи, провести скайп-конференцію з цього питання, зробити все, щоб до Нового року звільнити людей, хоча б якусь частину. Вдасться чи не вдасться – невідомо”, – додав він.

Як інформувала “Новинарня“, на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську в середу, 18 грудня, не вдалося узгодити обмін утримуваними особами, хоча це й було домовлено лідерами “нормандської четвірки” на саміті в Парижі 9 грудня.

Читайте також: 
53 на 88: терористи “ДНР” заявили про готовність обміну до Нового року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна