53 на 88: терористи “ДНР” заявили про готовність обміну до Нового року

 

У терористичній організації “ДНР” заявляють, що готові віддати Україні 53 заручників у обмін на 88 терористів.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 10 грудня, заявила представниця “ДНР” Дар’я Морозова, передають сепаратистські ЗМІ.

“Українська сторона на даний момент нам підтвердила 88 осіб, і ми підтвердили українській стороні 53 людини”, – сказала Морозова.

Представниця терористів також підтвердила готовність провести обмін до Нового року.

“У нас є можливість провести обмін до кінця року, все на даний момент залежить від української сторони”, – додала Морозова.

Так, за підсумками “нормандського саміту” було оголошено про підготовку обміну за формулою “всіх на всіх”, який має відбутися до кінця 2019 року.

Як інформувала “Новинарня“, 7 вересня відбувся обмін утримуваними особами між Україною і Росією у форматі “35 на 35”.

В Україну повернулися 24 військовополонені моряки, а також 11 цивільних осіб – Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Роман Сущенко, Євген Панов, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Олексій Сизонович, Володимир Балух, Артур Панов, Едем Бекіров.

Моряків повернули в рамках обміну, попри те, що Міжнародний трибунал з морського права зобов’язав Росію безумовного звільнити полонених українських моряків і три захоплені судна.

Читайте також:
Новий обмін з РФ – на вирішальній стадії, будуть три групи, – Пристайко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна