Суд звільнив з-під арешту колишнього “беркутівця”

 

Святошинський районний суд міста Києва відпустив з-під варти екс-“беркутівця” Олександра Маринченка, обвинуваченого в розстрілі 48 активістів Євромайдану.

Про це сказав головуючий суддя Сергій Дячук на засіданні в четвер,19 грудня, передає “РБК-Україна”.

Суд присяжних вирішив продовжити на 60 діб до 17 лютого утримання під вартою трьом екс-“беркутівцям” – Павлу Аброськіну, Сергію Зінченку та Олегу Янішевському.

Водночас суд постановив звільнити з-під варти обвинуваченого Маринченка.

“Прокурором не надані переконливі докази, які могли би переконати об’єктивного спостерігача, що конкретно Маринченко міг здійснити інкриміновані йому особливо тяжкі незаконні дії, пов’язані з насильством над потерпілими особами”, – оголосив суддя своє рішення.

Маринченка відпустили під цілодобовий домашній арешт.

Нагадаємо, ще один обвинувачуваний екс-“беркутівець” Сергій Тамтура був звільнений з-під варти за рішенням суду в липні поточного року. Йому на 2 місяці продовжено нічний домашній арешт.

Зазначимо, всі п’ять “беркутівців” звинувачують у розстрілі 48 активістів Євромайдану на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року. Суд над ними триває з 2016 року і перебуває на стадії допиту свідків захисту.

Як писала “Новинарня“, нещодавно суд пом’якшив запобіжний захід командиру “Беркута” Віктору Шаповалову, обвинуваченому у перевищенні влади та службових повноважень 18 лютого 2014 року під час протистоянь у центрі Києва, що призвело до тяжких наслідків.

Читайте також:
На Прикарпатті під колесами п’яного водія загинув син Героя Небесної сотні Ігоря Ткачука

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.