Розстріли на Майдані: суд відпустив обвинуваченого ексберкутівця з СІЗО

 

Суд відпустив екс-“беркутівця” Сергія Тамтуру під домашній арешт. Інші четверо екс-“беркутівців”, обвинувачуваних у масових вбивствах на Майдані, залишатимуться під вартою ще 60 діб.

Про це у вівторок, 16 липня, інформує УНІАН.

Святошинський райсуд Києва відпустив екс-“беркутівця” Сергія Тамтуру, який є одним із п’ятьох обвинувачених у масових вбивствах на Майдані 20 лютого 2014 року, під цілодобовий домашній арешт до 16 вересня.

Таке рішення суд ухвалив за клопотанням адвоката Тамтури. Суд наголосив, що наданих прокурорами доказів того, що Тамтура може переховуватися від слідства, чинити тиск на свідків не є достатніми, і тому йому було пом’якшено запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету. Термін дії запобіжного заходу – 60 діб.

Разом з тим судді задовольнили клопотання сторони обвинувачення щодо продовження іншим чотирьом обвинуваченим Сергію Зінченку, Олександру Маринченку, Олегу Янішевському та Павлу Аброськіну запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою ще на 60 діб, починаючи від сьогодні.

Як відомо, Святошинський райсуд столиці розглядає справу проти екс-“беркутівців” Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури й Олега Янішевського, яких обвинувачують у масових розстрілах людей на Майдані 20 лютого 2014 року.

Станом на лютий 2018 року слідством було встановлено 48 фактів убивств та 80 фактів замахів на вбивства людей 20 лютого 2014 року в центрі Києва. 15 січня 2019 року суд почав, а 11 липня закінчив допитувати свідків сторони обвинувачення.

Як інформувала “Новинарня“,  суд пом’якшив запобіжний захід снайперу “Омеги”.

Читайте також:
Портнова допитали як свідка у справах Майдану

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна