Суд пом’якшив запобіжний захід командиру “Беркута”

 

Київський апеляційний суд звільнив з-під варти Віктора Шаповалова, обвинуваченого за події 18 лютого на Майдані
Як повідомляє “Новинарня“, таке рішення суд ухвалив у середу, 27 листопада, передає  Адвокатська дорадча група в Facebook.

Віктор Шаповалов обвинувачений у перевищенні влади та службових повноважень 18 лютого 2014 року під час протистоянь у центрі міста, що призвело до тяжких наслідків.

“Суд пом’якшив запобіжний захід Шаповалову на нічний домашній арешт (з 22 до 6 ранку), без носіння браслету. На підставі того, що згідно ч.5 ст 72 КК (т.зв. “Закон Савченко”) обвинувачений провів під вартою “9 років” — зарахування “день за два”, згідно з вищенаведеною нормою) — із 10 років, тобто максимально можливого строку позбавлення волі, передбаченого для злочинів, у яких обвинувачується Шаповалов” – пояснюється у повідомленні.

Адвокати підкреслюють, що суд не повідомляв ані потерпілих, ані їхніх представників про подану захистом Шаповалова апеляційну скаргу на останнє продовження тримання під вартою та дату її розгляду в апеляції.

Також в Адвокатські дорадчій групі уточнили, що у справі Шаповалова 108 потерпілих і їх допити ведуться досі.

Засідання в Подільському райсуді часто зриваються через неявку захисників Шаповалова, яких в нього троє. Наступне засідання пройде 19 грудня о 12:00.

Як інформувала “Новинарня“,  суд пом’якшив запобіжний захід снайперу “Омеги”.

Читайте також:
У Києві суд виправдав звинуваченого у катуваннях колишнього “беркутівця”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна