У Києві суд виправдав звинуваченого у катуваннях колишнього “беркутівця”

 

Дніпровський райсуд Києва виправдав експрацівника спеціального підрозділу МВС “Беркут” Андрія Хандрикіна, якого раніше звинувачували у побитті та катуванні активістів Євромайдану.

Про це у п’ятницю, 30 серпня, інформує “Громадське”.

Судді зазначили, що під час слідства провини за злочин доведено не було. Відповідно Хандрикіна визнали невинуватим. Сам обвинувачений на засідання не з’явився.

Хандрикін зараз працює у харківській поліції. Крім нього у справі фігурують ще двоє ексберкутівців – Владислав Мастег та Артем Войлоков. Вони, після оголошення про підозру, втекли до Росії. Провадження проти них призупинили.

Нагадаємо, Хандрикіна звинуватили у побитті та катуванні протестувальників, зокрема Владислава Цілицького, у січні 2014 року. Після побиття чоловік майже місяць перебував у лікарні.

Згідно з інформацією слідства, 20 січня 2014 року Хандрикін і ще двоє силовиків побили й затримали 23-річного Владислава Цілицького та неповнолітнього Михайла Низкогуза, які разом із іншими протестувальниками вилізли на колонаду стадіону “Динамо” на розі вулиць Грушевського та Паркової у Києві.

Цілицький отримав струс мозку, гематоми, йому вибили щелепу й зламали ніс. Він згадував, що “били і ловили всіх”, а під вартою тримали, “щоби шантажувати інших людей”. Владислава тоді звинуватили в опорі правоохоронцям, організації несанкціонованого мітингу та державній зраді.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно суд відпустив екс-“беркутівця” Сергія Тамтуру під домашній арешт, інші четверо, обвинувачуваних у масових вбивствах на Майдані, залишатимуться під вартою ще 60 діб.

Читайте також:
Суд відпустив з-під варти обвинуваченого в організації вбивства журналіста Сергієнка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна