Ім’я нового голови НАЗК може стати відомим уже в понеділок. ІНФОГРАФІКА

 

У понеділок, 16 грудня, може стати відоме ім’я переможця конкурсу на посаду голови Національного агентства з питань запобігання корупції.

Про це повідомляє організація Transparency International Ukraine.

“Конкурсна комісія провела співбесіди на посаду голови НАЗК.
Протягом двох днів (13-14 грудня – “Н”) у прямому ефірі вісім кандидатів доводили, що варті посади очільника Національного агентства з питань запобігання корупції. Протягом 90 хвилин кожен учасник конкурсу відповідав на запитання комісії. Зокрема, кандидати розповіли про своє стратегічне бачення розвитку інституції та пріоритети при вступі на посаду, виявили знання профільного законодавства та описали свої уявлення подальшої співпраці Агентства з третім сектором та медіа”, – ідеться в повідомленні TI Ukraine у фейсбуці.

Повні записи співбесід можна переглянути за посиланням.

“Вже у понеділок може стати відомим ім’я переможця конкурсу”, – зазначили в Transparency.

Як відомо, нова Верховна Рада 2 жовтня ухвалила закон про “перезавантаження” НАЗК, і 16 жовтня президент Володимир Зеленський підписав цей закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції”.
Документом передбачено, що голову НАЗК призначатиме не президент, а Кабінет Міністрів за результатами відкритого конкурсного відбору.
20 жовтня уряд тимчасово поклав виконання обов’язків голови НАЗК на Наталію Новак.
28 жовтня Кабмін створив конкурсну комісію з відбору на посаду голови НАЗК. Троє членів були рекомендовані міжнародними донорами, троє – обрані урядом.
У складі конкурсної комісії шестеро членів: Катерина Риженко, Віталій Шабунін, Ольга Кобилинська, Тільман Хоппе, Горан Клименчич, Майкл Сірс.
Комісія повинна визначити переможця конкурсу до 18 грудня.
25 листопада Комісія з відбору голови НАЗК затвердила перелік з 30 кандидатів, які відповідають вимогам конкурсу. 6 грудня було оголошено короткий список претендентів.

Читайте також:
Автоматизована перевірка декларацій: НАЗК отримало доступ до всіх 16 держреєстрів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна