У Києві попрощалися з полковником “Альфи” СБУ Дмитром Каплуновим

 

У Києві, в Центрі культури та мистецтв Служби безпеки України попрощалися зі співробітником Центру спеціальних операцій СБУ полковником Дмитром Каплуновим, який 1 грудня трагічно загинув на сході України.

Як повідомляє “Новинарня“, провести офіцера в останній путь прийшли в понеділок, 9 грудня, тисячі людей – керівництво СБУ, колеги по службі, бойові побратими, друзі, небайдужі кияни, передає пресцентр СБУ.

“Дмитро Каплунов у складі резервної групи виконував завдання із недопущення прориву ворожої диверсійно-розвідувальної групи в тил позицій Об’єднаних сил на Донеччині”, – йдеться у повідомленні речників СБ.

Фото: пресцентр СБУ

Під час бойового зіткнення 1 грудня у “сірій зоні” він отримав поранення, несумісні із життям.

Фото: пресцентр СБУ

Майже тиждень проросійські окупанти не віддавали родині тіло Дмитра.

Зрештою, Україні вдалося повернути загиблого військового додому.

Фото: пресцентр СБУ

“Служба розділяє скорботу разом із рідними та близькими Героя. Керівництво СБУ та бойові побратими не залишать родину Дмитра наодинці з горем. Служба й надалі надаватиме підтримку та сприяння рідним загиблого офіцера”, – наголошують у спецслужбі.

Фото: пресцентр СБУ

Читайте також:
“Неназвані Кріси Кайли цієї війни”: волонтер порівняв загиблих офіцерів “Альфи” з найрезультативнішим снайпером в історії США

Як інформувала “Новинарня“, у районі проведення операції Об’єднаних сил 1 грудня загинули двоє співробітників Центру спеціальних операцій “Альфа” СБ України, полковники Дмитро Каплунов та Денис Волочаєв. За офіційними даними, вони підірвалися на міні.
Денису Волочаєву було 37 років. Дмитру Каплунову – 38.

Увечері в неділю, 1 грудня, у пресцентрі штабу ОС повідомили про двох військових, які, начебто відбиваючи диверсійно-розвідувальну групу противника, підірвалися на невідомому вибуховому пристрої.
“З метою перекриття шляхів висування та можливого відходу ворожих диверсантів командиром підрозділу, що виконує завдання на Донеччині, було застосовано черговий резерв“, – заявляли у штабі.
Від отриманих поранень військові померли на місці підриву.

За даними з соцмереж та неофіційних джерел, офіцери були снайперами, діяли в групі з кількох (імовірно, чотирьох) осіб та загинули в “сірій зоні” у районі села Староласпа на Донеччині. Побратими евакуювали пораненого Волочаєва, який у процесі евакуації він помер, та частину озброєння. Каплунов залишився на боці бойовиків.

3 грудня у центрі культури та мистецтв Служби безпеки України попрощалися з полковником “Альфи” Денисом Волочаєвим.

Указом президента 3 грудня обом “альфівцям” посмертно присвоєно звання Героїв України.

4 грудня проросійські бойовики через підконтрольні їм засоби масової інформації заявляли, що нібито готові передати українській стороні тіло загиблого Дениса Каплунова.

7 грудня представники окупаційних військ в ОРДО передали українській стороні тіло полковника ЦСО “Альфа” СБУ Дмитра Каплунова через тиждень після його загибелі.

Читайте також:
“Обличчя в усіх не танцювальні”. Редакторка “Космополітену” висміяла похорон загиблого снайпера “Альфи”

Загиблі герої листопада: шість облич та історій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна