Бойовики заявляють, що готові передати тіло загиблого офіцера “Альфи” Каплунова

 

Проросійські бойовики через підконтрольні їм засоби масової інформації заявляють, що готові передати українській стороні тіло загиблого офіцера Центру спеціальних операцій “А” Служби безпеки України полковника Дениса Каплунова.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 4 грудня, заявили так звані “пресофіцери” терористичної організації на спеціально зібраній “пресконференції” для сепаратистських засобів масової інформації.

За версією проросійських бойовиків, офіцери СБУ “намагалися проникнути в ДНР як диверсійна група у складі чотирьох осіб“. Вони, нібито, мали захопити “одну з ключових позицій терористів”.

“При заході диверсійної групи на територію “республіки” діяльність ДРГ була виявлена “народною міліцією”. При відступі полковник Каплунов підірвався і помер на місці, а полковник Волочаєв, здійснюючи спробу евакуації тіла, також підірвався на міні”, – йдеться у повідомленнях підконтрольного бойовикам агентства.

Зазначається, що це відбувалося на Маріупольському напрямку поблизу населеного пункту Староласпа. 

Тіло Волочаєва евакуювала українська сторона, Каплунова ж забрали російські найманці.

На “пресконференції” бойовики заявили, що готові передати тіло загиблого офіцера СБУ його рідним, аби вони могли з ним гідно попрощатися.

Читайте також:
“Неназвані Кріси Кайли цієї війни”: волонтер порівняв загиблих офіцерів “Альфи” з найрезультативнішим снайпером в історії США

Як інформувала “Новинарня“, у районі проведення операції Об’єднаних сил 1 грудня загинули двоє співробітників Центру спеціальних операцій “Альфа” СБ України, полковники Дмитро Каплунов та Денис Волочаєв.
Денису Волочаєву було 37 років. Дмитру Каплунову – 38.

Увечері в неділю, 1 грудня, у пресцентрі штабу ОС повідомили про двох військових, які, начебто відбиваючи диверсійно-розвідувальну групу противника, підірвалися на невідомому вибуховому пристрої.
“З метою перекриття шляхів висування та можливого відходу ворожих диверсантів командиром підрозділу, що виконує завдання на Донеччині, було застосовано черговий резерв“, – заявляли у штабі.

Від отриманих поранень військові померли на місці підриву.

За даними з соцмереж та неофіційних джерел, офіцери були снайперами і загинули в “сірій зоні”.

3 грудня у центрі культури та мистецтв Служби безпеки України попрощалися з полковником спецпідрозділу Центру спеціальних операцій СБУ Денисом Волочаєвим.

Указом президента 3 грудня обом альфівцям посмертно присвоєно звання Героїв України.

Читайте також:
СБУ оприлюднила офіційну кількість своїх загиблих і поранених на Донбасі

Загиблі герої листопада: шість облич та історій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна