“Неназвані Кріси Кайли цієї війни”: волонтер порівняв загиблих офіцерів “Альфи” з найрезультативнішим снайпером в історії США

 

Павло Кащук
волонтер, засновник волонтерської організації “Combat-UA”

(FB)

Чергова втрата на війні, “якої вже немає”. Але ні, не чергова – фатальна. Боюся, у наших зведеннях Дениса і Діму будуть згадувати менше, ніж у ворожих.

У нас їх особи мало кому знайомі, їх не знайти в інтернеті, на фото їх обличчя завжди заблурені, приховані.

Зате їх (обличчя – “Н”) все ще можна побачити на стовпах і КПП в “недородних республіках”. WANTED.

“Карателі, мисливці хунти, снайпери, офіцери Альфа СБУ”, якими лякали дітей, новобранців, приїжджих “шахтарів” і про які не треба було зайвий раз нагадувати більш “важливим” гастролерам з “елітних” спецпідрозділів східного сусіда, чиї ряди неслабо рідшали на Донеччині, завдяки роботі Дениса і його хлопців.

Одні з кращих, або навіть кращі фахівці своєї справи в нашій країні, та й не останні в світі, що підтверджено неодноразовими перемогами на міжнародних змаганнях. Неназвані Кріси Кайли цієї війни.

(Кріс Кайл – головний старшина ВМС США, “морський котик”. Відомий як найрезультативніший снайпер в історії США — 255 уражених цілей, з яких 160 офіційно підтверджено Міністерством оборони США, а також як стрілець, котрий влучив у ціль на найбільшій дистанції з військових снайперів в умовах бойових дій — 1920 м). 

Хтось скаже “холоднокровні вбивці”? Як сказати… Завдяки їх роботі сотні наших простих хлопців повернулися додому, до мирного життя, живими, не потрапивши в щоденні зведення в стилі “загинув від кулі ворожого снайпера” і навіть не дізнавшись про це. “Чистильщики”, санітари лісу.

Ми втратили безцінний досвід і не передані знання, ми втратили живих невідомих героїв, на чиєму прикладі і під чиїм наставництвом мало рости ще не одне покоління еліти.

Вороги, не тіштеся, ви тут ні при чому, вам не по зубах такі люди. Вам, на відміну від злої долі.

Мав честь бути знайомим, мав честь захоплюватися. Спочивайте з миром! Про вас будуть пам’ятати.

Читайте також:
Президент присвоїв звання Героїв України двом загиблим офіцерам “Альфи” СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна