Президент присвоїв звання Героїв України двом загиблим офіцерам “Альфи” СБУ

 

Фото: пресцентр СБУ

Президент присвоїв звання Героїв України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” полковникам СБУ Денису Волочаєву та Дмитру Каплунову (посмертно).

Як повідомляє “Новинарня“, відповідний указ Зеленський підписав у вівторок, 3 грудня.

Бійці удостоєні високої відзнаки за героїзм та особисту мужність, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові.

“1 грудня на лінії зіткнення на сході України диверсійно-розвідувальна група ворога здійснила спробу прориву в тил позицій Об’єднаних сил. Командування ООС задіяло резервну групу, до складу якої входили Дмитро Каплунов і Денис Волочаєв. Під час бойового зіткнення внаслідок вибуху міни бійці отримали поранення, несумісні з життям, і загинули на місці”, – йдеться на сайті президента.

Зазначається, що раніше глава держави висловив співчуття рідним і близьким загиблих героїв.

Як інформувала “Новинарня“, у районі проведення операції Об’єднаних сил 1 грудня загинули двоє співробітників Центру спеціальних операцій “Альфа” СБ України, полковники Дмитро Каплунов та Денис Волочаєв.
Денису Волочаєву було 37 років. Дмитру Каплунову – 38.

Увечері в неділю, 1 грудня, у пресцентрі штабу ОС повідомили про двох військових, які, начебто відбиваючи диверсійно-розвідувальну групу противника, підірвалися на невідомому вибуховому пристрої.
“З метою перекриття шляхів висування та можливого відходу ворожих диверсантів командиром підрозділу, що виконує завдання на Донеччині, булозастосовано черговий резерв“, – заявляли у штабі.

Від отриманих поранень військові померли на місці підриву.

Водночас деякі користувачі соцмереж пишуть про те, що причиною загибелі офіцерів (снайперів) ЦСО “А” в “сірій зоні” став прицільний мінометний обстріл, скерований новітнім російським комплексом виявлення.

3 грудня у центрі культури та мистецтв Служби безпеки України попрощалися з полковником спецпідрозділу Центру спеціальних операцій СБУ Денисом Волочаєвим.

Читайте також:
СБУ оприлюднила офіційну кількість своїх загиблих і поранених на Донбасі

Загиблі герої листопада: шість облич та історій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна