На Банковій проходить засідання РНБО перед нормандським самітом

 

У суботу, 7 грудня, на Банковій під головуванням президента Володимира Зеленського відбувається засідання Ради національної безпеки і оборони.

Про це повідомила пресслужба глави держави.

“Напередодні саміту в нормандському форматі президент України Володимир Зеленський скликав засідання Ради національної безпеки і оборони.
Зустріч, на якій присутні всі члени РНБО, проходить у закритому режимі в офісі глави держави”, – зазначено в повідомленні.

При цьому пресслужба ОП поширила фото із заходу.

Читайте також:
Порошенко дав поради Зеленському перед “нормандським самітом”

Як повідомляла “Новинарня“, зустріч лідерів України, Німеччини, Франції та Росії у т.зв. “нормандському форматі” запланована на 9 грудня в Парижі.

Прийняття Києвом “формули Штайнмаєра” і розведення військ у Золотому й Петрівському було названо умовами Росії щодо проведення зустрічі у “нормандському форматі”. Ці заходи відбулися. Зокрема, дзеркальне розведення сил і засобів на ділянці №3 в районі Богданівка-Вікторівка-Петрівське на Донеччині закінчилося 11 листопада.

3 грудня міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що попередньо вже відомий зміст проєкту рішення саміту в нормандському форматі, узгоджений чотирма державами до зустрічі 9 грудня.

В ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера” 6 грудня Володимир Зеленський визнав, що матиме в Парижі двосторонні переговори з президентом РФ Володимиром Путіним.
Також він сказав, що “Україна не розмовляє з бойовиками, але ми повинні говорити з мешканцями окупованих територій Донбасу, і що Київ виступає за включення до переговорної Тристоронньої контактної групи представників переселенців з окупованих територій Донбасу.

Читайте також:
“Або місцеві вибори й особливе самоврядування, або стіна”: Єрмак про долю ОРДЛО після “Нормандії”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.