Окупанти досі не повернули тіло загиблого офіцера “Альфи”: зривають перемовини

 

Бойовики терористичної організації “ДНР” досі не повернули тіло загиблого співробітника спецпідрозділу Центру спеціальних операцій СБУ полковника Дмитра Каплунова.

Як повідомляє “Новинарня“, Україна продовжує переговори з представниками так званої “ДНР” для повернення родині тіла загиблого співробітника спецпідрозділу.

Українська сторона ще 2 грудня офіційно звернулась через представника Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування (СЦКК) та СММ ОБСЄ до представників “ДНР” щодо передачі тіла військовослужбовця, який загинув під час виконання бойового завдання в так званій «сірій зоні».

“З різних причин кілька разів перемовини зривалися, незважаючи на залучення до них представників авторитетних міжнародних організацій”, – інформують речники української спецслужби в п’ятницю, 6 грудня.

В СБУ кажуть, що Україна погоджувалася на всі умови, висунуті представниками “ДНР”, але тіло Дмитра й досі не повернуто.

“Наразі переговори тривають і ми віримо, що родина у найближчі дні отримає можливість попрощатися з рідним. Норми християнської моралі вимагають дотримання її принципів і право гідно поховати воїна, який виконував свій обов’язок”, – наголошують в СБУ.

Читайте також:
“Неназвані Кріси Кайли цієї війни”: волонтер порівняв загиблих офіцерів “Альфи” з найрезультативнішим снайпером в історії США

Як інформувала “Новинарня“, у районі проведення операції Об’єднаних сил 1 грудня загинули двоє співробітників Центру спеціальних операцій “Альфа” СБ України, полковники Дмитро Каплунов та Денис Волочаєв.
Денису Волочаєву було 37 років. Дмитру Каплунову – 38.

Увечері в неділю, 1 грудня, у пресцентрі штабу ОС повідомили про двох військових, які, начебто відбиваючи диверсійно-розвідувальну групу противника, підірвалися на невідомому вибуховому пристрої.
“З метою перекриття шляхів висування та можливого відходу ворожих диверсантів командиром підрозділу, що виконує завдання на Донеччині, було застосовано черговий резерв“, – заявляли у штабі.

Від отриманих поранень військові померли на місці підриву.

За даними з соцмереж та неофіційних джерел, офіцери були снайперами і загинули в “сірій зоні”.

3 грудня у центрі культури та мистецтв Служби безпеки України попрощалися з полковником спецпідрозділу Центру спеціальних операцій СБУ Денисом Волочаєвим.

Указом президента 3 грудня обом альфівцям посмертно присвоєно звання Героїв України.

4 грудня проросійські бойовики через підконтрольні їм засоби масової інформації заявляли, що готові передати українській стороні тіло загиблого офіцера Центру спеціальних операцій “А” Служби безпеки України полковника Дениса Каплунова.

Читайте також:
СБУ оприлюднила офіційну кількість своїх загиблих і поранених на Донбасі

Загиблі герої листопада: шість облич та історій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна