Керівник УС СЦКК пояснив, за який час ЗСУ повернуться на старі позиції в районах розведення

 

У разі здійснення наступу окупантами на ділянках розведення, українські військові зможуть повернутися на свої позиції за 15-20 хвилин.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 28 листопада, на засіданні Національної платформи “Діалог про мир та безпечну реінтеграцію” заявив керівник української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін Олександр Борщевський, пише “Армія.Інформ”.

Керівник української сторони СЦКК повідомив, що після розведення сил у Станиці Луганській, Золотому і Петрівському, відстань від тих позицій, які залишили українські військові, до тих позицій, куди вони перейшли, становить найбільше 800-900 метрів “і в якомусь місці, можливо, кілометр”.

“За допомогою техніки – це 15-20 хвилин, і наші сили та засоби повністю займають ті самі позиції, які вони займали раніше”, – відповів Борщевський.

Він запевнив, що ситуація в місцях розведення військ є цілком безпечною і “наразі не існує загрози наступу російських окупаційних військ”.

“Для того, щоб унеможливити якісь провокативні дії чи раптове загострення, захоплення наших територій, натепер по всій території, саме там, де проведено розведення, встановлені дуже потужні камери відеоспостереження, які цілодобово фіксують як переміщення людей, так і техніки. А також порушення режиму припинення вогню”, – відповів Борщевський запитання журналістів, чи існує чіткий сценарій дій українських силових структур у разі наступу окупантів у районах розведення сил і засобів у Станиці Луганській, Золотому і Петрівському.

Читайте також:
Будуть провокації – повернемося, інші розведення не плануються, – заст. командувача ОС

Нагадаємо, розведення військ у районі Богданівки-Петрівського відбулося 9-11 листопада із затриманням на одну добу.
При цьому 10 листопада внаслідок обстрілу із ПТКР під Новогнатівкою було підбито автомобіль “Урал” 128-ї бригади, четверо бійців отримали поранення. Такі дії бойовиків були названі провокаціями з метою зірвати розведення.

Розведення сил у районі Богданівка-Петрівське стало можливим після дотримання на цій ділянці “режиму тиші” протягом більш як семи діб.
Сили ООС відходять на 1 км і займають нові, заздалегідь обладнані позиції, проводять розмінування та розбирають старі фортифікаційні споруди.

На відміну від ділянок розведення №1 (Станиця Луганська) і №2 (Золоте/Катеринівка), на ділянці №3 біля Богданівки відступ ЗСУ не охоплює населені пункти, тоді як бойовики мали б піти із села Петрівське.

Читайте також:
Біля Петрівського та Богданівки ДСНС демонтує бліндажі. ФОТО

Біля Петрівського та Богданівки ДСНС демонтує бліндажі. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна