Декілька правил використання шуруповерта ℗

 

Складно уявити сучасне господарство без необхідної електротехніки. Одним з таких елементів є шуруповерт. Це незамінний інструмент у побуті для вкручування і викручування кріпильних елементів для збірки меблів. Багато хто з чоловіків вже встиг оцінити такого помічника, та, нажаль, багато хто припускається помилок при використанні цього пристрою.

Підготовка до роботи

Експлуатація пристрою потребує уваги та певних дій, щоб робота проходила легко та без травмувань. Отже, треба не пропускати жоден етап:

  1. Підготовка шуруповерта до роботи.
  2. Зарядка пристрою.
  3. Встановлення обладнання.
  4. Обслуговування.

На підготовчому етапі треба дістати шуруповерт зі зберігаючого кейсу та перевірити корпус. На ньому не має бути тріщин, які б могли вплинути на роботу девайсу. Після огляду необхідно приєднати акумулятор і упевнитись, що він має достатньо заряду для роботи. Якщо заряду замало, треба поставити його на підзарядку і скористатися запасним. В залежності від потреб важливо обрати режим роботи та швидкість обертів насадки. Якщо планується свердління отворів, треба встановити обмежувач.

Підзарядка пристрою теж вимагає певних дій. Час підзарядки залежить від типу акумуляторів. У деяких моделей використовуються нікель-кадмієві батареї. Якщо їх не розряджати до кінця, вони втратять свою ємність. Найшвидше підзаряджаються батареї Li-lon. Дізнатися, чи повністю акумулятор заряджено, можна за допомогою спеціального індикатору. При повній зарядці він світитиметься зеленим кольором.

Встановлювати обладнання краще в пристрій без батареї, щоб не запустити його дію і не травмуватися. Для встановлення сверл або насадок обертають гільзу патрону. Коли кулачки розкриються необхідного діаметру, то вставляють хвостовик насадки. Зажим може відбуватися завдяки обертанню гільзи або за допомогою спеціального ключа.

Обслуговування не потребує особливих речей: лише змащування редуктора, якщо з’являється неприємний звук чи стає важко обертати патрон.

Техніка безпеки

Якщо ви вперше користуєтесь шуруповертом, ознайомтесь з інструкцією. Уважно обирайте обертаючий момент, залежно від дій: так ви збережете поверхню, над якою працюєте, і подовжите термін експлуатації інструменту. Режим роботи також важливий. Якщо ви вкручуєте шурупи, то не треба обирати режим свердління: це може нашкодити і вам, і інструменту. При жодних умовах не змінюйте режим різання впродовж роботи, це можна робити тільки при вимкнутому апараті.

Контролюйте напрям обертання патрону. При закручуванні патрон йде по годинниковій стрілці, при викручуванні — проти. Обов’язково користуйтесь шуруповертом у захисних окулярах.

Матеріал публікується на правах реклами ℗

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна