Верховний Суд визнав законним видворення Саакашвілі з України

 

Верховний Суд визнав законним видворення 12 лютого 2018 року колишнього голови Одеської облдержадміністрації Михеїла Саакашвілі з України до Польщі.

Про це у середу, 20 листопада, повідомляє пресслужба суду.

“Верховний Суд залишив без задоволення касаційну скаргу Михеїла Саакашвілі у справі за його позовом до адміністрації Державної прикордонної служби України, Державної міграційної служби України, Міністерства внутрішніх справ України стосовно визнання незаконними та скасування рішення та вчинення дій щодо реадмісії позивача до Республіки Польща”. – йдеться у повідомленні.

Таким чином, Верховний Суд залишив у силі рішення судів попередніх інстанцій, якими Саакашвілі відмовлено у позовних вимогах.

Постанова набирає законної сили з моменту її прийняття, є остаточною і оскарженню не підлягає.

Як писала “Новинарня“, у жовтні прокуратура відкрила провадження щодо видворення Саакашвілі з України в 2018-му.

10 вересня 2017 року ексголова Одесської обласної держадміністрації Міхеїл Саакашвілі прорвався в Україну з території Польщі, не пройшовши прикордонний контроль з українського боку.
12 лютого 2018 року його депортували на територію Польщі.

28 травня 2019 року новообраний президент Володимир Зеленський вніс зміни до указу свого попередника Петра Порошенка та повернув Саакашвілі громадянство.

21 червня Печерський райсуд Києва визнав факт безперервного проживання Саакашвілі в Україні протягом 5 років, що дало йому змогу балотуватися у народні депутати на дострокових парламентських виборах.

Читайте також:
У Грузії хакери зламали сайт президента і поставили фото Саакашвілі з написом Iʼll be back

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна