Прокуратура відкрила провадження щодо видворення Саакашвілі з України в 2018-му

 

Головна військова прокуратура відкрила провадження щодо видворення з України колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі в лютому 2018 року.

Про це повідомляє пресслужба Головної військової прокуратури.

“До Генеральної Прокуратури надійшла заява від колишнього президента Грузії Михаїла Саакашвілі. Заява про викрадення і насильницькі дії щодо Саакашвілі та незаконного його переміщення через державний кордон України до Польщі 12 лютого, 2018 року.

Відповідно до вказаної заяви відкрито кримінальне провадження“, – йдеться в повідомленні.

Як писала “Новинарня“, 10 вересня 2017 року ексголова Одесської обласної держадміністрації Міхеїл Саакашвілі прорвався в Україну з території Польщі, не пройшовши прикордонний контроль з українського боку.
12 лютого 2018 року його депортували на територію Польщі.

28 травня 2019 року новообраний президент Володимир Зеленський вніс зміни до указу свого попередника Петра Порошенка та повернув Саакашвілі громадянство.

21 червня Печерський райсуд Києва визнав факт безперервного проживання Саакашвілі в Україні протягом 5 років, що дало йому змогу балотуватися у народні депутати на дострокових парламентських виборах.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна