У Грузії хакери зламали сайт президента і поставили фото Саакашвілі з написом Iʼll be back

 

У понеділок, 28 жовтня, хакери атакували низку грузинських урядових і неурядових структур, а також сайти телекомпаній “Імеді” та “Маестро”.

Зокрема, на сайті адміністрації президента Грузії певний час була розміщена фотографія колишнього президента Михеїла Саакашвілі з написом Iʼll be back (“Я повернуся”), передає theБабель.

Сайт президента країни тривалий час не працював. Така ж світлина була ще на кількох зламаних сайтах.

У пресслужбі президентки країни Саломе Зурабішвілі повідомили, що атакам піддалися сайти Тбіліського апеляційного і Зугдідського районного судів, сайти мерії Батумі та Кутаїсі, а також “Фонду розвитку ЗМІ”. Місцеві видання повідомляють про атаки на приблизно дві тисячі сайтів.

Глава телекомпанії “Імеді” Іраклій Чіхладзе заявив, що кібератаки паралізували мережу, тому монтажні компʼютери не отримують сигналу. У “Маестро” повідомили, що їхній сервер атакували.

Як зазначив новинний сайт “Грузія Online”, Міністерство внутрішніх справ почало розслідування за двома статтями: самовільне проникнення в компʼютерну систему і посягання на компʼютерні дані або компʼютерну систему.

Згодом стало відомо, що атаки зазнали близько двох тисяч сайтів.

Як писала “Новинарня“, прокуратура відкрила провадження щодо видворення Саакашвілі з України в 2018-му.

Читайте також:
У Microsoft заявляють про атаки хакерів із РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна