Нацрада позапланово перевірить NewsOne через ознаки розпалювання ворожнечі

 

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення позапланово перевірить канал NewsOne через висловлювання ведучого Руслана Коцаби, які містять ознаки розпалювання ворожнечі.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 14 листопада, інформує пресслужба Нацради.

Зазначається, що регулятор зафіксував в ефірі програми “Я так думаю” з Русланом Коцабою 5 листопада висловлювання, що порушують закони України “Про інформацію” та “Про телебачення і радіомовлення” та розпалюють ворожнечу.

Як зазначили в Нацраді, серед висловлювань було таке:

“Незаконне збагачення і було метою оцих “євромайданівських бариг”. А не якесь там примарне європейське майбутнє, НАТО, Євросоюз і т. п. Відповідно повсталий Донбас спробували упокорити з допомогою танків та авіаційних бомб. Це правда, її нема куди діти. Вона мусить бути озвучена, саме тут, на рівні київському київська влада має визнати, що використання збройних сил проти мирного населення є злочином, на який не поширюються терміни давності”.

Після перевірки Нацрада вирішить, яке рішення ухвалить щодо ліцензіата.

Як інформувала “Новинарня“, ще у жовтні 2018 року Верховна Рада України пропонувала Раді національної безпеки і оборони ввести санкції проти власників телеканалів “112 Україна” і NewsOne.
20 вересня 2018-го на сайті парламенту було зареєстровано петицію про припинення діяльності  телеканалів “112 Україна” та NewsOne. Вже за 10 днів вона набрала необхідні 25 тисяч підписів для подальшого розгляду.

У липні 2019-го генпрокурор Юрій Луценко застеріг телеканал “112 Україна” від показу фільму Олівера Стоуна, в якому присутній російський президент.

За словами Луценка, у разі трансляції телеканалом “112 Україна” фільму з президентом Росії Володимиром Путіним і главою політради партії “Опозиційна платформа — За життя” Віктором Медведчуком буде відкрито кримінальну справу.

У ніч на суботу, 13 липня, невідомий вистрілив із ручного гранатомета в фасад будівлі, де розміщується телеканал “112 Україна”.

СБУ неодноразово наполягала на запровадженні санкцій проти телеканалів NewsOne та “112 Україна”. Тоді ж спецслужба  пропонувала звернутися до Верховної Ради та Антимонопольного комітету щодо придбання народним депутатом Тарасом Козаком телеканалів NewsOne, “112 Україна” та ZIK.

16 вересня 2019 року Шостий апеляційний суд відмовив “112 Україна” в апеляції, знявши заборону Нацраді з питань телебачення і радіомовлення приймати рішення щодо продовження або анулювання ліцензії.

Читайте також:
“Робота триває”: в РНБО кажуть, що продовжують шукати “терористичні факти” на телеканалах “112” і “NewsOne”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна