“Робота триває”: в РНБО кажуть, що продовжують шукати “терористичні факти” на телеканалах “112” і “NewsOne”

 

На даний момент Служба безпеки України не надала Раді національної безпеки та оборони факти, що підтверджували би участь юридичних осіб – телеканалів “112” і “NewsOne” у терористичній діяльності. Але перевірка триває.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 24 вересня, йдеться у роз’ясненні апарату РНБО щодо повідомлень низки ЗМІ, які оприлюднили некоректну інформацію, що “РНБО не вводитиме санкції проти телеканалів 112 і NewsOne”.

“Звертаємо вашу увагу, що у відповіді Апарату РНБО України йшлося про те, що РНБО України доручила Службі безпеки України завершити перевірку юридичних осіб щодо діяльності, яка дає підстави для застосування до них обмежувальних заходів, передбачених Законом України “Про санкції”. Апарат РНБО поінформував, що станом на сьогодні Службою безпеки України фактів, що підтверджують участь зазначених юридичних осіб у терористичній діяльності, не надано. Проте Служба продовжує роботу. РНБО України чекає на висновки спецслужби для прийняття відповідних рішень”, – йдеться у роз’ясненні.

В РНБО просять представників ЗМІ уважно ставитися до інформації, що її надають державні органи, і не робити хибних та поспішних висновків. “Ще раз підкреслюємо – активна робота у цьому напрямку триває”, – підкреслили в РНБО.

Також у Раді нацбезпеки та оборони нагадали, що пропозиції Верховної Ради щодо застосування санкцій, внесені Постановою Верховної Ради України від 4 жовтня 2018 року № 2589-VIII “Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, були розглянуті на засіданні РНБО України 19 березня 2019 року.

РНБО доручила СБУ завершити перевірку юридичних осіб, перелік яких наведено в додатку 1 до вказаної вище Постанови Верховної Ради України, щодо діяльності, яка дає підстави для застосування до них обмежувальних заходів, передбачених Законом України “Про санкції”.

Як інформувала “Новинарня“, нині вранці у ЗМІ з’явилася інформація, що Рада національної безпеки і оборони не виявила підстав для введення санкцій проти телеканалів NewsOne і “112 Україна”.

Читайте також:
СБУ наполягає на запровадженні санкцій проти телеканалів NewsOne та “112 Україна”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна