РНБО не запроваджуватиме санкції проти телеканалів NewsOne і “112 Україна”

 

Рада національної безпеки та оборони України вирішила не запроваджувати санкції проти телеканалів NewsOne і “112 Україна”. 

Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться у відповіді РНБО на інформаційний запит “Українських новин”.

У відомстві зазначили, що згідно із законом України “Про санкції” обмежувальні заходи можуть застосовуватися до юридичних осіб-резидентів України, якщо такі особи причетні до здійснення терористичної діяльності.

“Службою безпеки України фактів, підтверджуючих участь зазначених юридичних осіб у терористичній діяльності, не надано”, – заявили в Раді нацбезпеки та оборони.

4 жовтня 2018 року Верховна Рада ухвалила постанову, якою запропонували Раді національної безпеки і оборони запровадити санкції проти компаній-власників телеканалів “112 Україна” і NewsOne.

Як інформувала “Новинарня“, на початку липня 2019 року СБУ наполягала на запровадженні санкцій проти телеканалів NewsOne та “112 Україна”.

Читайте також:
NewsOne влаштовує телеміст із забороненим каналом РФ. У відповідь – протест в Києві

Секретар РНБО Данилюк вважає анонсований телеміст із Росією провокацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна