У Києва з гранатомета обстріляли канал Медведчука. ФОТО

 

У ніч на суботу, 13 липня, невідомий вистрілив із ручного гранатомета в фасад будівлі, де розміщується телеканал “112 Україна”, який контролює проросійський політик Віктор Медведчук. Відкрито провадження за статтею “терористичний акт”.

Як передає “Новинарня“, про це повідомив відділ комунікації ГУ Нацполіції Києва.

“О 3:40 до поліції надійшло повідомлення про те, що місцеві мешканці чули звук, схожий на вибух, на вулиці Дегтярівській у Шевченківському районі міста. За вказаною адресою негайно виїхали слідчо-оперативні групи територіального та Головного управлінь поліції, вибухотехніки, кінологи та екіпажі патрульних.
Прибувши на виклик, поліцейські виявили пошкоджений фасад будівлі та оточили територію, прилеглу до місця злочину. При відпрацюванні знайшли відстріляний тубус гранатомета, який направлять на проведення експертизи”, – йдеться в повідомленні.

Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

“На даний час зусилля правоохоронців спрямовані за встановлення та затримання осіб, причетних до вчинення правопорушення, а також мотиви його скоєння. Усі зібрані матеріали будуть за підслідністю передані у Службу безпеки України для подальшого розслідування”, – зазначили в поліції.

Фото: ГУ Нацполіції Києва

Телеканал підтвердив, що люди не постраждали, але постріл пошкодив вивіску “112-го”.

Фото: 112

Як видно з поширеного каналом фото, всередині будівлі постріл з РПГ злегка пошкодив протилежну стіну в сходовому прольоті.

Фото: 112

Напередодні “112 Україна” оприлюднював заяву, в якій закликав правоохоронців “захистити від свавілля націонал-радикалів” через заявлений намір громадським активістом Сергієм Стерненком влаштувати пікет біля будівлі телеканалу. Пікет планувався для протидії трансляції каналом “112 Україна” скандального фільму Олівера Стоуна та Ігоря Лопатьонка про Віктора Медведчука Revealing Ukraine. Того ж дня генеральний прокурор Юрій Луценко пригрозив телеканалу “112 Україна” відповідальністю за анонсований фільм.

Як інформувала “Новинарня“, раніше серія провокативних обстрілів будівель із гранатометів РПГ в Києві відбулася навесні 2018 року. Тоді були обстріляні ресторан на вулиці Володимирській, будівлі “Київенерго” у Святошинському районі, “Київміськбуд” на Печерську.
Ці та інші інциденти пов’язували з намаганнями “розхитати” ситуацію в столиці в руслі “керованого хаосу”.

Цього ж тижня спалахнув скандал з іншим каналом, контрольованим Віктором Медведчуком – NewsOne, який анонсував телеміст із каналом країни-агресора “Россия 24”, але скасував його під тиском громадськості.

Канал “112 Україна” після зміни власника став активним агітатором за партію “Опозиційна платформа – За життя”, яку очолює кум президента РФ Путіна Віктор Медведчук. Останнім часом рейтинг партії зростає.

Читайте також:
СБУ наполягає на запровадженні санкцій проти телеканалів NewsOne та “112 Україна”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна