“Трьохсотки” під “Ореандою”: стрільби на полігоні “Ягорлик” завершилися успішно

 

На полігоні “Ягорлик” у Херсонській області 3 листопада завершилися навчання підрозділів зенітних ракетних військ Повітряних cил ЗС України з бойовими стрільбами.

Як повідомили в повітряному командуванні “Схід”, були виконані бойові стрільби із зенітних ракетних комплексів С-300ПТ по повітряних і наземних цілях, що позначали засоби повітряного нападу противника.

Бойові запуски зенітних ракет здійснив бойовий розрахунок із Нікопольського зенітного ракетного полку.

За словами керівника тактичного навчання з бойовою стрільбою – командира повітряного командування “Схід” генерал-майора Олега Струцінського, це надало можливість потренуватися бойовій обслузі з Нікопольського зенітного ракетного полку, яка була раптово передислокована із району проведення ООС, де сьогодні виконує бойові завдання, у визначений район для проведення практичних пусків зенітних ракет. Своєчасно прибувши до нового позиційного району, вони з завданням справилися на “відмінно”.

Крім того, під час тактичних навчань офіцери застосовували сучасний автоматизований мобільний командний пункт “Ореанда”.

“Інші підрозділи командування також чітко організували розміщення, харчування, лазньо-пральне обслуговування, зв’язок та все інше логістичне забезпечення для вдалого виконання поставлених завдань усіма учасниками навчань. Високу оцінку їхнім діям дав і командувач Повітряних сил ЗС України генерал-полковник Сергій Дроздов. Під час урочистого шикування він нагородив ряд військовослужбовців повітряного командування «Схід» та подякував за зразкову службу, навченість і професіоналізм”, – сказано в повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“, в перший день стрільб на полігоні “Ягорлик” ракетники провели понад 20 запусків ракет із комплексів С-300ПТ, С-300В1, “Бук” М1, З-125-2Д1 по повітряних, наземних, надводних і електронних цілях.

Нагадаємо, бойові стрільби зенітних ракетних комплексів та іншого озброєння на новому полігоні “Ягорлик” у Херсонській області відбуваються з 2016 року. Полігон “Чауда”, який використовувала України для цих цілей раніше, залишився в анексованому Криму.

У лютому 2017 року, коли Україна проводила ракетні стрільби в прилеглій до Криму акваторії Чорного моря, Росія погрожувала ударами у відповідь. 

Читайте також:
Новий армійський полігон “Ягорлик” на Херсонщині буде одним із найсучасніших в Європі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна