Новий армійський полігон “Ягорлик” на Херсонщині буде одним із найсучасніших в Європі

 

Олександр Олехнович
АрміяInform

До кінця 2020 року на півдні Херсонщини закінчиться будівництво сучасного державного випробувального полігона “Ягорлик”, придатного для стрільб з усього наявного озброєння Сухопутних військ, Повітряних та Військово-морських сил, а також випробування перспективної зброї великої дальності враження.

Мультимедіа, інтерактив та сонячна електростанція

Створенням полігона займаються провідні фахівці Повітряних сил ЗСУ.

Втілювати проєкт почали наприкінці минулого року: розробили концепцію, підготували проєктну документацію, провели низку тендерів, підписали договори з підрядниками.

Уже побудовано низку об’єктів інфраструктури, зокрема пункт управління. Завершуються роботи з оснащення робочих місць управління авіацією й ведення протиповітряного бою сучасними технічними засобами, які є на озброєнні українського війська. Встановлено модуль навчального корпусу, обладнано ґрунтову злітно-посадкову смугу.

У командуванні Повітряних сил запевняють: будівництво триває відповідно до графіку, фінансування – ритмічне. Повної готовності полігон планово набуде до кінця 2020 року.

– До кінця 2019-го маємо звести і обладнати низку об’єктів інфраструктури полігона “Ягорлик”, – говорить заступник командувача ПС ЗСУ з бойової підготовки генерал-лейтенант Павло Зуєв. – Зокрема плануємо завершити спорудження сонячної електростанції, артезіанської свердловини, обладнати навчальні класи мультимедійними й інтерактивними засобами. Одночасно з будівництвом триває процес укомплектування полігона особовим складом. Уже призначено керівництво, яке займається відбором кандидатів і формуванням підрозділів відповідно до затвердженого штату.

Державний випробувальний полігон “Ягорлик” будують із використанням найкращих технологій енергоефективності та автономності. Він матиме власну електростанцію, що генеруватиме електроенергію сонця й вітру, та артезіанські свердловини.

Відповідно до проєкту, інфраструктуру утворюватимуть казарми покращеного планування на 250 осіб, гуртожиток на 100 місць, навчальний корпус, лазні, їдальні, автостоянки, пункт управління, штаб полігона і КПП.

полігон Ягорлик _7 полігон Ягорлик _8 полігон Ягорлик _6 полігон Ягорлик _5 полігон Ягорлик _4
<
>

Передбачено і зведення технічно-складської зони з продовольчими та промисловими складами, пожежним депо, навісами для вантажної автотехніки, а також два вертолітні майданчики.

ДВП також оснастять сучасними вимірювально-обчислювальними комплексами.

Чиновники затягують вирішення “військово-земельного” питання

Проте не обходиться і без перепон. Попри невідкладне рішення Ради нацбезпеки щодо створення нового інфраструктурного об’єкта, місцеві чиновники продовжують затягувати розгляд питання про передачу військовим земельних ділянок в Одеській області, необхідних для спорудження кількох об’єктів полігона та стартового майданчика для запуску повітряних цілей.

За розв’язання цієї проблеми взялися військові юристи у відповідних інстанціях. Уже є рішення суду на користь військових, залишилося дочекатись його виконання.

Читайте також:
“Тори” і “Буки”: Україна провела стрільби з ракетних комплексів на полігоні біля Криму. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна