“Тори” і “Буки”: Україна провела стрільби з ракетних комплексів біля Криму. ВІДЕО

 

Відновлення системи протиповітряної оборони (ППО) є одним з важливих пріоритетів для України, визначених Радою національної безпеки і оборони.

Про це сказав у п’ятницю, 2 листопада, секретар РНБО України Олександр Турчинов під час військових навчань з бойовими стрільбами на полігоні Збройних сил України “Ягорлик” на Херсонщині, повідомляють на сайті РНБО.

“Відновлення системи протиповітряної оборони є однією з найбільш актуальних проблем сектору безпеки і оборони нашої держави та одним з важливих пріоритетів, визначених РНБО України”, — наголосив Турчинов.

Секретар РНБО зазначив, що українські військові під час проведення бойових стрільб продемонстрували високу майстерність і професіоналізм, ефективно знищуючи повітряні цілі на різній дальності, “а модернізовані зенітно-ракетні комплекси підтвердили заявлені тактико-технічні характеристики”.

Як повідомляла “Новинарня“, у четвер, 1 листопада, на Державному випробувальному полігоні “Ягорлик” на Херсонщині розпочалися бойові стрільби, контрольні льотні випробування зенітних керованих ракет середньої та малої дальності.

У навчаннях з використанням широкого спектру зенітно-ракетних комплексів (ЗРК С-300 різних модифікацій, “Бук”, “Тор”, “Оса-АКМ” та інших) брали участь підрозділи протиповітряної оборони Сухопутних військ та зенітно-ракетні війська Повітряних сил ЗСУ.

Також військові провели контрольні випробування зенітно-ракетних комплексів, що пройшли глибоку модернізацію на вітчизняних підприємствах оборонно-промислового комплексу.

Навчання ППО 1 Навчання ППО 2 Навчання ППО 4 Навчання ППО 6 Навчання ППО 3
<
>

Читайте також:
Військові навчання ЗСУ: Повітряні сили вчаться збивати безпілотники на Херсонщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна