Військові навчання ЗСУ: Повітряні сили вчаться збивати безпілотники на Херсонщині

 

У четвер, 1 листопада, на Державному випробувальному полігоні “Ягорлик” на Херсонщині розпочалися бойові стрільби, контрольні льотні випробування зенітних керованих ракет середньої та малої дальності.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Загальне керівництво випробуваннями здійснює командувач Повітряних Сил ЗС України генерал-полковник Сергій Дроздов.

До проведення заходу залучили екіпажі військової авіації, підрозділи зенітних ракетних, радіотехнічних військ, військ зв’язку та безпілотна авіація Повітряних Сил Збройних Сил України, а також підрозділи протиповітряної оборони Сухопутних військ Збройних Сил України.

Бойові стрільби проходять виключно у повітряному просторі України, над відкритим морем, з суворим дотриманням усіх норм міжнародного права.

“Будь-які спроби втручання та звинувачення української сторони у створенні загроз для населення та об’єктів інфраструктури в зоні виконання практичних пусків зенітних керованих ракет може здійснюватися виключно з метою провокації”, — йдеться у повідомленні.

Як повідомляла “Новинарня“, повітряний простір над Чорним морем закриють з 1 по 4 листопада для проведення випробувань керованих ракет.

Читайте також:
Турчинов відреагував на санкції РФ анекдотом про голу дупу. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна