“Усі цілі знищено”: біля Криму тривають пуски зенітних ракет. ФОТО

 

На державному полігоні “Ягорлик“, що на Херсонщині, триває практична фаза підсумкових тактичних навчань підрозділів зенітних ракетних військ.

Як повідомляє “Новинарня“, станом на п’ятницю, 1 листопада, бойові розрахунки вже здійснили більше двох десятків пусків зенітних керованих ракет різної дальності.

Як передає інформагентство МОУ “АрміяІнформ” з посиланням на керівників навчання, всі повітряні цілі знищено.

Зазначається, що два зенітні ракетні полки “Буків” та “трьохсоток”, а також окремі дивізіони С-125 відбивали масований напад ворога з повітря. Роль повітряних цілей виконували БПЛА ВР-3 “Рейс”.

Фото: пресцентр МОУ

Це – вже третій етап широкомасштабних підсумкових тактичних навчань підрозділів зенітних ракетних військ Повітряних Сил Збройних Сил України, під час якого відпрацьовуються підготовка та ведення протиповітряного бою у новому районі.

Фото: пресцентр МОУ

Під час навчань також відбуваються визначальні відомчі випробування ЗРК С-125-2Д1 та контрольні льотні випробування ракет до ЗРК С-300 різних модифікацій.

Стрільби триватимуть до кінця тижня. Після цього підрозділи повернуться в пункти постійної дислокації, де нестимуть бойове чергування в загальній системі протиповітряної оборони держави.

Як інформувала “Новинарня“, з 31 жовтня по 4 листопада 2019 року на Державному випробувальному полігоні Збройних Сил України “Ягорлик” відбудуться тактичні навчання з бойовою стрільбою з підрозділами ЗРК “Бук-М1”, С-300ПТ, контрольні льотні випробування ракет до зенітних ракетних комплексів С-300ПТ, С-300ПС, С-300В1 та визначальні відомчі випробування зенітного ракетного комплексу С-125-2Д1“, – сказано в повідомленні.

У Повітряних силах нагадують, що бойові стрільби зенітних ракетних комплексів та іншого озброєння на полігоні “Ягорлик” у Херсонській області проводяться з 2016 року. Єдиний полігон “Чауда”, який використовувала Україна для цих потреб, залишився в тимчасово окупованому РФ Криму.
Нагадаємо, в лютому 2017 року, коли Україна проводила ракетні стрільби в прилеглій до Криму акваторії Чорного моря, Росія погрожувала ударами у відповідь. 

Читайте також:
Новий армійський полігон “Ягорлик” на Херсонщині буде одним із найсучасніших в Європі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна