У ПС анонсували навчальні ракетні стрільби з Ягорлика в бік Криму

 

На полігоні в південній частині Херсонської області та прилеглій акваторії Чорного моря відбудуться стрільби зенітних ракетних комплексів ЗС України.

Як передає “Новинарня“, про це у вівторок, 29 жовтня, повідомив пресццентр командування Повітряних сил ЗСУ.

“Із 31 жовтня по 4 листопада 2019 року на Державному випробувальному полігоні Збройних Сил України «Ягорлик» відбудуться тактичні навчання з бойовою стрільбою з підрозділами ЗРК “Бук-М1”, С-300ПТ, контрольні льотні випробування ракет до зенітних ракетних комплексів С-300ПТ, С-300ПС, С-300В1 та визначальні відомчі випробування зенітного ракетного комплексу С-125-2Д1“, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що попередньо ПС ЗСУ у встановленому порядку зарезервували район стрільб в акваторії Чорного моря поблизу узбережжя Херсонської області.

“Усіх користувачів попереджено про закриття повітряного та морського простору у районі проведення бойових стрільб ЗРК.
З метою дотримання заходів безпеки через голів сільських рад попереджено населення навколишніх сіл про заборону знаходження на території полігону та про порядок дій при знаходженні (після стрільб) уламків ракет чи БПЛА”, – зазначили в пресцентрі.

У Повітряних силах нагадали, що бойові стрільби зенітних ракетних комплексів та іншого озброєння на полігоні “Ягорлик” у Херсонській області проводяться з 2016 року. Єдиний полігон “Чауда”, який використовувала Україна для цих потреб, залишився в тимчасово окупованому РФ Криму.

Нагадаємо, в лютому 2017 року, коли Україна проводила ракетні стрільби в прилеглій до Криму акваторії Чорного моря, Росія погрожувала ударами у відповідь. 

Читайте також:
Новий армійський полігон “Ягорлик” на Херсонщині буде одним із найсучасніших в Європі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна