ЗСУ анонсують зенітно-ракетні навчання на півдні. Росія вже погрожує

Для злагодження зенітних ракетних підрозділів у Збройних силах України сплановано проведення близько 50 тактичних навчань із командними пунктами бригад, полків та основними підрозділами, на полігонах – майже 25 тактичних навчань із зенітними ракетними батареями ЗРК “Бук М1”, а також близько 35 тактико-спеціальних навчань з підрозділами забезпечення.
Як передає “Новинарня“, про це на брифінгу 10 лютого повідомив речник Міноборони України Дмитро Гуцуляк.

Під час багатонаціонального навчання “Сейбр гардіан-2017” на полігоні “Шабла” в Болгарії українські зенітно-ракетні підрозділи ЗРК С-300 візьмуть участь у тактичному навчанні з бойовою стрільбою.

На полігоні “Ягорлик” у Херсонській області заплановано бойові стрільби підрозділів ЗСУ, озброєних зетнітно-ракетним комплексом “Бук-М1”.

“Окремі радіолокаційні взводи та обслуги радіоелектронної техніки Повітряних сил Збройних сил України щомісяця виконуватимуть практичні маневри з виходом та розгортанням у нових позиційних районах.
Також відбудеться низка тактико-спеціальних навчань з виконанням практичних пусків безпілотних літаків-розвідників”, – розповів полковник Гуцуляк.

У Москві відреагували на ці заяви, сприйнявши їх як гру м’язами біля адміністративної межі з окупованим Кримом.

Голова оборонного комітету Ради Федерації РФ Віктор Озеров заявив, що Росія під час українських маневрів приведе свою протиповітряну оборону в підвищену готовність, передає РІА “Новости“.

Він зазначив, що Росія при цьому не розглядає ці стрільби як загрозу, оскільки є “досить сильною у військовому відношенні державою, щоб постояти за себе”.

Озеров також пригрозив Україні в разі “порушення кордонів”, маючи на увазі окупований Крим.

“І Україна, звісно, розуміє, що порушення в будь-якому вигляді кордонів Росії загрожує дуже серйозними для них наслідками”, – заявив він.

Читайте також:
ЗСУ сподобався полігон Ягорлицький Кут: стрілятимуть біля Криму й надалі

Як повідомляла “Новинарня“, на 1-2 грудня в повітряному просторі України на захід від окупованого Криму були заанонсовані українські навчання з ракетними стрільбами. Українська сторона видала відповідні НОТАМи щодо небезпечних польотних зон, які обурили Росію. Міноборони РФ видало ноту протесту з цього приводу.

Згодом ЗМІ з посиланням на джерела в Міноборони України повідомили, що в разі проведення Україною ракетних стрільб у районі тимчасово окупованого Криму Росія погрожує Києву ракетним ударом.

Після цього в рамках підготовки до випробувань Командуванням Повітряних сил Збройних сил України було уточнено розміри небезпечної зони виконання пусків у північно-західній частині акваторії Чорного моря в сторону її зменшення”.

1 грудня стрільби відбулися без ексцесів, за випробуваннями та ситуацією біля берегів Криму стежив літак НАТО.
2 грудня стрільби не проводили через снігопад.

Читайте також:
Турчинов: Україна проводитиме ракетні випробування, попри ноти РФ

Україна не відмовиться від ракетних навчань над Кримом, попри погрози Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна