Навчання ЗРВ ПС ЗСУ: вперше використовується мобільний командний пункт “Ореанда”

 

У підрозділах зенітних ракетних військ Повітряних сил ЗСУ почалися підсумкові тактичні навчання з бойовою стрільбою.

Про це повідомила інформагенція МОУ “Армія інформ”.

У ході навчань перевірять вишкіл розрахунків під час бойових пусків зенітних керованих ракет по повітряних цілях, майстерність володіння тактичними прийомами впродовж ведення протиповітряного бою, мобільність та злагодженість дій особового складу.

“Головною особливістю цьогорічних навчань є те, що наші підрозділи застосовуватимуть сучасний автоматизований мобільний командний пункт «Ореанда», – розповів начальник зенітних ракетних військ командування ПС ЗС України генерал-майор Юрій Ставський.

– Це перше застосування «Ореанди» зенітним ракетним полком в умовах, максимально наближених до бойових, після надходження його на озброєння.

До цього «Ореанда» пройшла успішні заводські випробування та показала свою ефективність на подібних навчаннях минулих років”.

Цьогорічні підсумкові навчання проводяться у чотири етапи. Нині триває перший. Він розпочався 3 жовтня із повітряного командування “Центр”. 4 жовтня до навчань підключилося ПвК “Схід”. Підрозділи відпрацьовують прикриття важливих державних об’єктів у районах постійної дислокації.

“Під час другого етапу основним завданням буде переміщення у визначений район. Дивізіони «Буків» і «трьохсоток» висунуться до району виконання навчально-бойових завдань раптово, зі штатним озброєнням та військовою технікою. Особовий склад відпрацює практичні навички під час організації та здійснення маневрів підрозділами на запасні позиції, маскування стартових позицій, введення противника в оману.
На третьому етапі підрозділи ППО відпрацюють підготовку та ведення протиповітряного бою у новому районі, де відбуватимуться безпосередньо бойові стрільби. Заключний етап – оперативне залишення вогневих позицій і повернення в райони постійної дислокації”, – ідеться в повідомленні.

У командуванні ПС зазначають, що цього року розмах навчань більший, ніж у 2018-му – залучається більше озброєння, більше особового складу, буде більше пусків ракет.

Під час кульмінації навчань відбиватимуть масований повітряний напад ворога та збиватимуть повітряні цілі одночасно два зенітні ракетні полки С-300П та “Бук-М1”, а також окремі дивізіони С-125.

“Ми змушені постійно нарощувати бойові спроможності підрозділів зенітних ракетних військ, – говорить генерал Ставський. – Цього року до підрозділів ЗРВ продовжать надходити відновлені комплекси різних модифікацій типу С-300, “Бук” та С-125″.

До навчань зенітних ракетних військ також залучаються авіація і РТВ (радіотехнічні війська). Винищувачі бригад тактичної авіації імітуватимуть авіаналіт. Радіотехнічні війська здійснюватимуть розвідку та розпізнавання цілей. А роль мішеней виконуватимуть БПЛА ВР-3 “Рейс”.

Крім того, фахівці ЗРВ візьмуть участь у випробуваннях нового озброєння та здійснять контрольно-льотні випробування зенітних керованих ракет у рамках науково-дослідних робіт.

Читайте також:
На Львівщині воїни-зенітники провели командно-штабне навчання. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна