У прокуратурі пояснили, чому арештованого вірменина судять не за вбивство співробітника АП

 

Додаткова токсикологічна експертиза виявила медичний препарат клозапін в організмі співробітника адміністрації президента Олександра Бухтатого, якого знайшли мертвим після розбійного нападу 14 березня. Слідчі не пов’язують його смерть безпосередньо з побиттям і пограбуванням.

Про це розповіла речниця прокуратури міста Києва Надія Максимець у коментарі “Українській правді” 31 жовтня.

“Результати засвідчили наявність в організмі потерпілого клозапіну та етилового спирту, які потрапили в його організм одночасно приблизно за 3-5 годин до настання смерті”, – сказала Максимець.

За її словами, згідно з попередньою експертизою, тілесні ушкодження, які отримав загиблий, не мають причинно-наслідкового зв’язку із його смертю: їх було завдано приблизно за годину до настання смерті.

Щоб отримати відповіді на питання щодо обставин загибелі Бухтатого, було прийнято рішення провести додаткову токсикологічну експертизу. Вона й показала наявність в організмі загиблого алкоголю та медпрепарату.

Максимець пояснила, що слідство має достатньо доказів щодо причетності до розбійного нападу на Бухтатого двох осіб, один із яких – затриманий по гарячих слідах громадянин Вірменії – тепер постане перед судом. Обвинувальний акт у його справі скеровано до Шевченківського райсуду столиці для розгляду по суті.

Водночас слідству не вдалося встановити причетність цих осіб до дій, які призвели до смерті потерпілого у зв’язку з потраплянням в організм клозапіну, зазначила речниця.

Тому дії нападників кваліфіковані за 2 с. 187 КК України – розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством небезпечним для життя особи, яка зазнала нападу (санкція – від 7 до 10 років позбавлення волі).

Одночасно продовжується активна робота з встановлення особи другого нападника. Матеріали відносно нього виділені в окреме кримінальне провадження.

Як інформувала “Новинарня“, 14 березня 2019 року у Києві знайдено мертвим головного консультанта Головного департаменту інформаційної політики адміністрації президента України Олександра Бухтатого.
У Бухтатого виявили перелом кісток носа, однак попередньою причиною смерті було названо хворобу серця.
14 березня 25-річного грабіжника – вірменина – затримали й висунули йому підозру. У підозрюваного вилучили речовий доказ – мобільний телефон потерпілого.
15 березня Шевченківський райсуд Києва заарештував на 60 діб затриманого іноземця, якого підозрюють у розбійному нападі.

Читайте також:
У Києві напали на заступника Кличка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна