У Києві знайшли мертвим працівника інформуправління АП. ДОПОВНЕНО

оновлено

У Києві знайдено мертвим головного консультанта Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента України Олександра Бухтатого.

Як передає “Новинарня“, про це сьогодні, 14 березня, пише “Детектор медіа”. Інформацію журналістам підтвердив директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко.

Сьогодні близько 7-ї години ранку на вулиці Багговутівській (Шевченківський район Києва) біля воріт церкви перехожі знайшли труп чоловіка.

Як пишуть “Факти“, лікарі швидкої констатували смерть. За словами медиків, у чоловіка розбита голова.

Речник МВС Артем Шевченко додає, що є підозри говорити про насильницьку смерть. За його словами, загибель не пов’язана зі службовою діяльністю потерпілого, швидше за все, йдеться про корисливі мотиви злочину.

Тіло відправлено на судово-медичну експертизу.

Олександру Бухтатому було 46 років. Кандидат наук з державного управління. Працював головним консультантом Головного департаменту інформаційної політики АПУ. Протягом багатьох років входив до правління Національної Спілки журналістів України, був її секретарем. На останніх виборах голови НСЖУ у квітні 2017 року був одним з двох головних кандидатів на цю посаду, програв нинішньому очільнику спілки Сергію Томіленку з мінімальним розривом, нагадує “Укрінформ“.

Бухтатий був одним із “двигунів” відродження військової преси, насамперед, на низовому рівні. За словами працівників інформаційних підрозділів Міністерства оборони, відпустки, вихідні, практично весь вільний час присвячував роботі з підготовки видань для військових на передовій. У результаті цієї роботи на фронт регулярно відправлялись спецвипуски, додатки до регіональних видань.

За його ініціативою та завдяки, зокрема, його зусиллям на рівні Міністерства оборони 16 лютого було встановлено Днем військового журналіста. Цього дня у 2015 році на виході з Дебальцевого загинув військовий оператор Дмитро Лабуткін, який практично до останнього вів зйомки.

Олександр Бухтатий був головою екзаменаційної комісії Інституту журналістики за спеціалізацією “військова журналістика”. Готувався захистити докторську дисертацію з соціальних комунікацій.

У загиблого залишились дружина та син.

Як інформувала “Новинарня“, вночі 13 березня після тривалої хвороби в лікарні помер водій-парамедик батальйону “Госпітальєри”, відомий військовий капелан Сергій Мороз, позивний “Фрост”.

Читайте також: 
На Житомирщині на полігоні біля річки знайшли мертвим військового

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна