До суду скерували справу вірменина за напад на співробітника АП Бухтатого, який загинув

уточнено

Київська місцева прокуратура №10 скерувала до суду обвинувальний акт відносно громадянина Республіки Вірменія, який обвинувачується у вчиненні розбійного нападу на співробітника інформаційного управління адміністрації президента України Олександра Бухтатого, після якого той загинув.

Як передає “Новинарня“, про це в четвер, 31 жовтня, поінформувала пресслужба прокуратури міста Києва.

“13 березня 2019 року приблизно о 23 годині 50 хвилин, перебуваючи на вул. Багговутівській у Києві, 34-річний підозрюваний разом із ще одним зловмисником, особа якого на даний час не встановлена, вчинили напад на місцевого мешканця з метою заволодіння його майном“, – йдеться в повідомленні столичної прокуратури.

Зазначається, що зловмисники завдали потерпілому не менше чотирьох ударів в область голови, внаслідок чого потерпілий впав на землю. Після цього заволоділи особистими речами потерпілого – мобільним телефоном та банківською карткою – і втекли з місця вчинення злочину.

Тіло потерпілого зранку 14 березня виявили перехожі. Загиблим виявився 46-річний співробітник адміністрації президента України Олександр Бухтатий.

“За результатами слідства правоохоронцям вдалося встановити та затримати одного з нападників. Обвинувальний акт відносно підозрюваного за ч. 2 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством небезпечним для життя особи, яка зазнала нападу) скеровано до Шевченківського райсуду столиці для розгляду по суті”, – звітують прокурори.

Підозрюваний перебуває під вартою без права внесення застави.

Матеріали відносно іншого нападника виділені в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування у якому триває.

Як інформувала “Новинарня“, 14 березня 2019 року у Києві знайдено мертвим головного консультанта Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента України Олександра Бухтатого.
14 березня грабіжника затримали й висунули йому підозру.
15 березня Шевченківський райсуд Києва заарештував на 60 діб іноземця, якого підозрюють у розбійному нападі на співробітника адміністрації президента України, після чого той потерпілий помер.

Читайте також:
У Києві напали на заступника Кличка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.