Шеврони рівня архистратига: бригади ДШВ отримали нові емблеми

 

Підрозділи Десантно-штурмових військ ЗС України отримали нові емблеми – нарукавні знаки, розроблені групою “Нове військо”.

Як повідомляє “Новинарня“, відповідні малюнки у жовтні затвердили спершу начальник ГУ розвитку і супроводження матзабезпечення ЗСУ Дмитро Марченко, а потім – начальник Генштабу Збройних сил Руслан Хомчак.

Такими чином, нові, сучасні патчі отримали 25-та, 79-та, 80-та, 81-ша, 95-та десантно-штурмові бригади, 23-й окремий танковий батальйон ДШВ, 132-й окремий розвідбат, 148-й окремий гаубичний самохідно-артилерійський дивізіон.

25 одшбр
смт Гвардійське, Дніпропетровська область

79 одшбр
м. Миколаїв

80 одшбр
м. Львів

81 одшбр
м. Краматорськ

95 одшбр
м. Житомир

23-й окремий танковий батальйон ДШВ
с. Великий Кобилин, Житомирська область

 

132-й окремий розвідбат ДШВ
смт Озерне, Житомирська область

148-й окремий гаубичний самохідно-артилерійський дивізіон ДШВ
м. Житомир

“Нарешті сьогодні офіційно – нові емблеми структур ДШВ – є!” – написав у фейсбуці координатор групи “Нове військо” Віталій Гайдукевич 26 жовтня.

“Я маю розповісти вам… Коли починалась епопея зміни беретів з радянської на світову традицію, у мене просто тріщала “лічка” від погроз і зловтішань. Мовляв, “десант? ти? умовити на щось? да ти хто? та тебе знайдуть і морду наб’ють”. Було.
Чесно кажучи часом і сам не вірив, що наша команда зможе достукатися до десантного серця. Але ми це зробили. І величезна заслуга цього успіху належить… десантному братерству”, – розповів Гайдукевич.

“Засуньте стереотипи в… куди подалі. Десант вміє не лише слухати, а й дослухатися. Чути не “для галочки”, а для висновків. Десантно-штурмові – це рівень”, – визнав координатор “Нового війська”.

За словами Гайдукевича, зміна емблем структур ДШВ – “це був чітко побудований процес. Відмінна координація. Зразковий конструктив! По усій вертикалі – від рішення командувача (початок процесу був за Михайла Забродського), до комбригів і регулярної активності контактних осіб”.

“Важливо – зміна командувача не зупинила процес (Євгену Мойсюку – подяка). Це офігєнна рідкість в Україні – спадковість позитивних процесів, але в десанті це показали”, – зазначив Гайдукевич.

“80-ка, як зі старту сприйняла свого левика і чекала найдовше від усіх його узаконення – майже рік. 79-ка, яка САМА (!) придумала ідею емблеми, а ми лише її графічно довели до пуття. 95-ка, яка одразу сказала, що лишає собі золотого орла. 25-ка, яка від початку наполягала н аідеї атакуючого сокола і козацьких зорях. Зрештою – 81-ша… яка після найдовших поневірянь САМА, гортаючи купу ескізів, сказала – “чекайте, ось же ми! Подивіться на картинку, тут є і часточки емблеми кожної структури, що поділилася батальйонами із нами…” – розповів координатор “НВ” про сприйняття нових емблем бригадами.

Він додав, що це професійні дизайнери “не встигали за десантом, який блискавично розглядав ідеї і вносив правки\пропозиції”.

“Це приклад – як треба співпрацювати для кращого результату”, – резюмував координатор, подякувавши всім розробникам символіки для “ДШВ – воїнів Архистратига Михаїла, які завжди перші”.

Як інформувала “Новинарня“, Десантно-штурмові війська отримали нову символіку в листопаді 2017 року.

Читайте також:
“Іду на ви!”. Порошенко затвердив символіку Сил спецоперацій ЗСУ

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна