Замість Забродського: командувачем ДШВ став бойовий генерал Мойсюк

 

Генерал-майора Євгена Мойсюка призначено командувачем Десантно-штурмових військ (ДШВ) Збройних сил України.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 21 серпня, написав міністр оборони України Степан Полторак у Facebook.

“Вітаю з призначенням командувачем Десантно-штурмових військ ЗСУ генерал-майора Євгена Мойсюка! Він неодноразово проявляв героїзм та мужність під час захисту територіальної цілісності України, тож переконаний – його досвід дозволить розвивати та зміцнювати потенціал Десантно-штурмових військ. Бажаю витримки, наснаги та мудрості під час прийняття рішень”, – написав міністр.

До цього призначення 39-річний Євген Мойсюк обіймав посаду першого заступника командувача.

“За результатами проведення позачергових виборів народних депутатів України, командувача Десантно-штурмових військ Збройних Сил України генерал-лейтенанта Михайла Забродського прикомандировано до Верховної ради України. Дякую за службу генералу Забродському та щиро бажаю звершень вже на інші ниві – законодавчій”, – додав очільник оборонного відомства.

На офіційному сайті глави держави указу про призначення поки немає. Процедурно командувача призначає президент за поданням начальника Генерального штабу ЗСУ.

Євген Мойсюк з 2014 по 2018 роки був командиром 81-ї аеромобільної бригади.

Родом з Чернівців.

Військова біографія: 

  • 2012 року підполковник Мойсюк — командир парашутно-десантного батальйону на час навчань на Новомосковському загальновійськовому полігоні.
  • у 2004—2005 роках проходив службу у складі Українського миротворчого контингенту багатонаціональних сил у республіці Ірак, з жовтня 2008 року по квітень 2009 року — у складі українського миротворчого контингенту у Косово.
  • у березні 2014-го керував рухом Дніпропетровської повітряно-десантної бригади, яку в Волноваському районі перестріли проросійські активісти, колона змушено ночувала в снігу серед поля.
  • з грудня 2014 року безпосередньо керував обороною Донецького аеропорту, а після повного знищення противником приміщення аеропорту — виведенням особового складу.
  • 5 грудня 2018 року присвоєно військове звання генерал-майора.

Так, звання генерала Збройних сил України вперше отримав військовий, який починав війну з РФ командиром батальйону – це Євген Мойсюк, з позивним “Призер”.

14 серпня 2014 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня. 10 жовтня 2015 року — орденом Богдана Хмельницького II ступеня.

Як інформувала “Новинарня“, вже екскомандувач ДШВ Михайло Забродський обраний народним депутатом від “Європейської Солідарності”. Він залишатиметься військовослужбовцем Збройних сил України й після того, як стане депутатом Верховної Ради.

Читайте також:
Командувач ДШВ Михайло Забродський: Потрібно готуватися до маневреної війни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна