Заступник міністра оборони Поліщук пройде “люстраційну” перевірку

 

На виконання вимог Закону України “Про очищення влади” відносно заступника міністра оборони Олександра Поліщука розпочали перевірку.

Про це повідомляє “Урядовий портал”.

Оприлюднена також заява Поліщука про згоду на проходження перевірки.

Олександра Поліщука  призначили заступником міністра оборони 23 жовтня. Він має займатися оборонним плануванням у військовому відомстві.

Поліщук першим серед українських офіцерів, хто пройшов програму стажування в Управлінні оборонної політики та планування Міжнародного Секретаріату НАТО на посаді експерта з оборонного планування та розвитку оперативних можливостей військ (сил). Навчався у Королівському коледжі оборонних досліджень Великої Британії.

Має досвід дипломатичної служби на посаді заступника військового представника Місії України при НАТО з 2004 по 2007 рік.

З червня 2012 по липень 2013 року працював у Апараті Ради національної безпеки і оборони України на посаді державного експерта, а з квітня 2014 року по жовтень 2017 року – на посадах керівника департаменту з питань воєнної безпеки та керівника служби з питань оборони.

Законом України “Про очищення влади” передбачено проведення перевірки достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених частинами третьою і четвертою статті 1 закону “Про очищення влади”, поданих особами, які обіймають відповідні посади чи претендують на зайняття таких посад.

Порядок проведення такої перевірки та перелік органів, що її проводять, затверджено постановою Кабінету міністрів України від 16 жовтня № 563 “Деякі питання реалізації Закону України “Про очищення влади”, нагадується в повідомленні на сайті уряду.

Як писала “Новинарня“, нещодавно міністр Андрій Загороднюк прозвітував про роботу Міноборони за 50 днів нового уряду.

Читайте також:
Ми стали свідками люстрації гідності та реставрації ницості, – В’ятрович

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна