Ми стали свідками люстрації гідності та реставрації ницості, – В’ятрович

 

Росія розуміє, що українське законодавство про декомунізацію, люстрацію, про захист державної мови створює таку Україну, яку Кремль ніколи не зможе проковтнути.

Про це у понеділок, 15 липня, під час телемарафону “Стоп реванш” каналів “Еспресо”, “Прямого” та “5 каналу” заявив директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

“Ми стали свідками того, що можна назвати люстрацією гідності та реставрацією ницості. Ці два місяці — справді системний наступ на здобутки того, що ми зробили за останні п’ять років. Це не можна назвати внутрішнім реваншем, тому що насправді це — російський реванш. Він має два сценарії: один внутрішньоукраїнський, а другий зовнішньополітичний. Вони йдуть в унісон. В Україні знаходяться такі політичні сили, які є виконавцями російського сценарію”, — сказав В’ятрович.

Директор УІНП пояснив, що ці спроби стали можливими, тому що з боку нової влади ми або нічого не чуємо щодо такого наступу, або від оточення Зеленського чуємо про регіональні мови, про повернення до закону Ківалова-Колесніченка, про критику політики декомунізації.

Як повідомляла “Новинарня“, голова Українського інституту національної пам’яті, історик Володимир В’ятрович нагадав, що фраза “Депутат – слуга народу”, яку використовує в передвиборчій агітації партія президента Зеленського, походить від радянського диктатора Йосипа Сталіна.

Читайте також:
Володимир В’ятрович: Через Горбатюка може не бути ані меморіалізації Майдану, ані результатів слідства

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна