Україна покращила позицію в рейтингу Світового банку “Doing Business”

доповнено

Україна одразу на сім пунктів покращила свою позицію в рейтингу інвестиційної привабливості Doing Business-2020, який щороку оприлюднює Світовий банк, посівши 64-ту сходинку зі 190 країн.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 24 жовтня, інформує “Урядовий портал”.

Як зазначається, Україна покращила показники за 6 з 10 індикаторів, які враховуються фахівцями Світового банку при складанні рейтингу.

“Підвищення рейтингу України в Doing Business-2020 одразу на 7 позицій – це результат, який говорить сам за себе. Це позитивний сигнал для українських підприємців та “зелене світло” для іноземних інвесторів. Однак це лише початок і ми продовжуємо роботу у цьому напрямку: три дні тому запрацював Кодекс про банкрутство, кілька тижнів тому – закон про стимулювання інвестиційної діяльності, активізуємо процеси дерегуляції”, – цитує портал Прем’єр-міністра Олексія Гончарука.

Найбільший прогрес наша країна продемонструвала за компонентою “Захист міноритарних акціонерів” (+27 пунктів завдяки відкриттю інформації про кінцевих вигодонабувачів), а також за компонентою “Отримання дозволу на будівництво” (+10 пунктів).

Крім того, на підвищення позиції в рейтингу вплинули позитивні зміни за такими компонентами: “Підключення до електромереж”, “Міжнародна торгівля”, “Реєстрація майна”, “Доступ до кредитів”.

Як відомо, рейтинг Doing Business формується щороку станом на травень, тобто нинішні показники – результат діяльності попереднього уряду України.
За останні п’ять років Україна піднялася у рейтингу Doing Business загалом на 48 позицій.

Як інформувала “Новинарня“, уряд очікує до 2,5 млрд грн від легалізації грального бізнесу.

Читайте також:
Уряд збільшив вартість комунальних послуг для сімей, що отримують субсидії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна