Уряд очікує до 2,5 млрд грн від легалізації грального бізнесу, – Гончарук

 

Кабінет міністрів розробив і схвалив законопроект про легалізацію грального бізнесу в Україні. Уряд розраховує, що легалізація грального бізнесу дозволить бюджету отримати додаткові 2-2,5 мільярди гривень.

Як повідомляє “Новинарня“, про це заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час брифінгу в понеділок, 30 вересня.

За його словами, остаточні цифри від надходжень до бюджету від легалізації грального бізнесу стануть відомі після того, як депутати проголосують законопроєкт.

“Якщо ми говоримо про дохідну частину бюджету, то розраховуємо на 2-2,5 мільярда гривень за рахунок легалізації грального бізнесу отримати в бюджет. Але, звичайно, треба рахувати. Багато буде залежати від того, який закон буде ухвалено”, – сказав прем’єр.

“Ви знаєте, що відбувається: виходите на вулицю, бачите ці гральні автомати, поряд ломбарди. Я не думаю, що потрібно пояснювати, що це за лихо. Величезна кількість людей від цього страждає і ми хочемо захистити людей, які є залежними”, – заявив прем’єр.

За його словами, уряд ставить перед собою завдання, щоб це явище в Україні зникло.

“Тому що у людей потім депресія, самогубства, руйнуються сім’ї, люди втрачають гроші. Це десятки тисяч поламаних людських життів і ми хочемо, щоб ця історія в Україні припинилася. В цивілізованих країнах такого немає – і у нас не буде”, – повідомив голова уряду.

При цьому він наголосив, що це не означає, що такого виду бізнесу взагалі не повинно бути.

“Він має бути цивілізованим, в законопроекті детально прописано, як ми пропонуємо це врегульовувати, окремо врегульовується питання лотерей. Але головна мета – прибрати гральні автомати з вулиць, для зменшення цього лиха, яке вони нам створюють”, – додав Гончарук.

Як інформувала “Новинарня“, наприкінці серпня СБУ “накрила” підпільне казино в центрі Києва, яке “кришували” правоохоронці.

Читайте також:
На Полтавщині працівник СБУ вимагав хабар за відновлення грального бізнесу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна